Μντίνα: «η Σιωπηλή Πόλη» | Μάλτα

malta-happy-traveller-88-1024x579

Η μεσαιωνική παλιά πρωτεύουσα είναι ένα από τα διαμάντια της Μάλτας. Το δεύτερό της όνομα είναι η «Ήσυχη Πόλη». Λέγεται έτσι διότι οι παλιές δόξες που γνώρισε ως πρωτεύουσα είναι πια παρελθόν και εκεί μένουν μόλις 300 άνθρωποι. Περίπου το 60 μ.Χ φαίνεται να έζησε στην πόλη για λίγο ο Απόστολος Παύλος. Η Μντίνα είναι από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της Μάλτας και φιλοξενεί περίπου 750.000 τουρίστες το χρόνο.

Γενικές Πληροφορίες:

Οι κάτοικοί της Mdina φτάνουν με τα βίας τους 300. Η Mdina βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και για να δεις τα μνημεία της αρκεί να περπατήσεις στην οδό Villegaignon και την πλατεία Bastion. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν την πόλη Μελίττη. Το όνομά της προέρχεται από την αραβική λέξη Medina. Σήμερα στην Μντίνα δεν επιτρέπονται τα αμάξια εκτός από εκείνα των μόνιμων κατοίκων και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

 

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr (972)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr