Οι χρυσοί Κανόνες του Ταξιδιώτη: Τα 10 travel tips που θα κάνουν το ταξίδι σου να μοιάζει με όνειρο

barcalona-airport-

Το ταξίδι είναι αυτό που μας συναρπάζει. Αυτό που μας εξιτάρει. Αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ότι κατακτήσαμε τον κόσμο. Ότι μάθαμε λίγο καλύτερα τι ομορφιές έχει πάνω της αυτή η πλάση. Αυτό είναι που σε πωρώνει. Όσο αυτό το “χόμπυ” σου γίνεται συνήθεια τόσο περισσότερο θα πρέπει να αρχίζεις να χρησιμοποιείς τους 10 χρυσούς κανόνες του ταξιδώτη!

10 super travel tips

  1. Ξύπνα όσο πιο πρωί μπορείς. Το να ξυπνάς πρωί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου σε κάνει να κερδίζεις ώρες περιπλάνησης στην πόλη με φως. Που σημαίνει καλύτερη αντίληψη του τι βλέπεις, λιγότερος κόσμος στα αξιοθέατα, καλύτερες φωτογραφίες και μεγαλύτερη ασφάλεια. 
  2. Κρύψε μετρητά σε διαφορετικά μέρη (πάνω σου, σε τσάντες) . Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο κλοπής, παύση λειτουργίας των ATM ή ακόμη και χάσιμο χρημάτων στον δρόμο ή σε κάποιο μεταφορικό μέσο. Δεν θα πρέπει να ξεμείνεις από λεφτά επειδή έχασες κάποια. Φρόντισε να αποθηκεύσεις σε διαφορετικά μέρη διάφορα ποσά έτσι ώστε να σε βοηθήσουν να κινείσαι σε κάθε περίπτωση.
  3. Γνώρισε τους ντόπιους κάθε τόπου. Είτε είσαι στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό φρόντισε να γνωρίσεις τους ντόπιους του μέρους γιατί αυτό θα σε βοηθήσει να μάθεις καλύτερα το μέρος, τον τρόπο ζωής και να αποκτήσεις περισσότερες εμπειρίες.
  4. Έχε πάντα μαζί σου ένα σάλι, εσάρπα κασκόλ (ανάλογα την εποχή). Πάντα είναι χρήσιμο ένα φουλάρι καθώς μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με αυτό και το κυριότερο από όλα μπορεί να καλύψει τα μάτια σου, το στόμα σου και τον λαιμό σου σε περίπτωση που χρειαστεί.
  5. Κράτα αντίγραφα των φωτογραφιών σου ψηφιακά. Σε περίπτωση που κάποια κάρτα χαλάσει, ο υπολογιστής σου τα παίξει ή κάτι άλλο συμβεί φρόντισε να έχεις  αντίγραφα όλου του “κόπου” σου σε κάποιο εξωτερικό σκληρό δίσκο ή κάποιο στικάκι.
  6. Έχε φωτοτυπίες των απαραίτητων εγγράφων. Ταυτότητες, σημαντικά τηλέφωνα, πιστοποιητικό γέννησης κτλ καλύτερα να υπάρχουν σε φωτοτυπία επάνω σου αλλά και σε ψηφιακή μορφή μαζί σου.
  7. Δοκίμασε τα τοπικά φαγητά. Μην μείνεις στα τετριμμένα και άφησε τον ουρανίσκο σου να δεχθεί περίεργες γεύσεις και να απολαύσει κάθε τοπικό πιάτο.
  8. Κράτα σημειωματάριο. Πληροφορίες, όπως τα ονόματα των ανθρώπων που συνάντησες, συζητήσεις που είχες, συναισθήματα για μια νέα εμπειρία, ή τι μύριζε μια συγκεκριμένη πόλη. Γενικώς ότι μπορείς να φανταστείς θα σου είναι χρήσιμο και ενδιαφέρον όταν θα το ξαναδιαβάζεις.
  9. Να φροντίζεις το σώμα σου. Ξέρω πως μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς θέλεις να ρουφήξεις το κάθε δευτερόλεπτο. Να κοιμάσαι αρκετά, να έχεις ενυδατωμένο το σώμα σου, να τρως υγιεινά και να χρησιμοποιείς αντηλιακό.
  10. Να βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου. Όταν κάνεις πράγματα για τα οποία δεν νιώθεις άνετα κατά την διάρκεια του ταξιδιού είναι ακόμη πιο εύκολο καθώς το ταξίδι είναι ήδη εκτός της ζώνης άνεσής σου -εκτός και αν ταξιδεύεις πολύ συχνά-.

  (986)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr