23 Μαρτίου 1821: H Καλαμάτα απελευθερώνεται από τους Τούρκους

23 martiou 1821

Όπως μάθαμε και στην ιστορία του σχολείου, η Καλαμάτα είναι η πρώτη ελληνική πόλη που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους. Την ημέρα εκείνη λοιπόν ο Κολοκοτρώνης, ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ο Νικηταράς,  ο Παπαφλέσσας και άλλοι μπήκαν μέσα στην πόλη και την απελευθέρωσαν. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, οι ιερείς ευλόγησαν τις σημαίες και όρκισαν τους αγωνιστές. Το μόνο που άκουγες ήταν οι καμπάνες της εκκλησίας και οι θριαμβευτικές κραυγές των απελευθερωμένων Ελλήνων. Η Καλαμάτα παραδόθηκε στους Έλληνες χωρίς καμία αντίσταση από του Τούρκους, στους Έλληνες επαναστάτες.

plateia kalamata1

(1379)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr