Μπολόνια: η πόλη από την οποία προέρχεται η πιο νόστιμη μακαρονάδα του κόσμου

bologna-italy-happy-traveller-10-1024x579

Μπολόνια! Η πόλη με τις υπέροχες στοές και την γευστική μακαρονάδα. Αξίζει μια επίσκεψη για να γνωρίσεις καλύτερα αυτή την πόλη. Δεν θα χρειαστείς περισσότερες από μια με δύο μέρες για να την ανακαλύψεις όλη, αλλά θα χρειαστείς σίγουρα καλά παπούτσια για περπάτημα! Όλα τα αξιοθέατα είναι κοντά και θα γνωρίσεις τέλεια την πόλη αν την περπατήσεις!

Extra Info: Η Μπολόνια είναι αρχαιότατη πανεπιστημιούπολη, αφού το 1088 ιδρύθηκε το πανεπιστήμιο της Μπολόνια που είναι το παλαιότερο της Ευρώπης.

Γενικές Πληροφορίες:

Η Μπολόνια είναι ιταλική πόλη που είναι γνωστή για τους πύργους, τις στοές και τις υπέροχες μακαρονάδες της. Ο πιο ψηλός της πύργος (100μ) κάνει την πόλη ακόμη πιο ιδιαίτερη. Στην πόλη υπάρχει η μακρύτερη στοά στον κόσμο του San Luca, με 666 καμάρες και μήκος 3,5 χιλιομέτρων. Η Μπολόνια έχει κλέψει τις καρδιές των Ιταλών και όχι μόνο. Έχει έκταση 140.7 τ.χλμ και η επίσημη γλώσσα της Μπολώνια -όπως και όλης της Ιταλίας- είναι η ιταλική. Το νόμισμα που χρησιμοποιούν στην πόλη είναι το ευρώ.

 

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr

  (1320)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr