Callais: Η παραθαλάσσια ομορφιά της Βόρειας Γαλλίας

callais city france

Το Καλαί είναι μια γαλλική πόλη την Βόρειας πλευράς της χώρας. Το μέρος εκεί είναι σημαντικό λιμάνι της Μάγχης και απέχει μόλις 34 χιλιόμετρα νότια της αγγλικής ακτής. Η πόλη δεν φημίζεται μόνο για το γνωστό λιμάνι της αλλά και για το γεγονός ότι αναπτύσσεται τουριστικά.

Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει την κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Κάποια μέρη που αξίζει να επισκεφθείς στην πόλη είναι: Το μνημείο “Les Six Bourgeois”, το δημαρχείο του Καλαί, τον Φάρο, την εκκλησία Notre Dame, τις παραλίες αλλά και την ακρόπολη.

callais france3

Το Καλαί δεν με τρέλανε σαν ταξιδιωτικός προορισμός όμως μπορώ να πω πως είναι μια καλή επιλογή σε περίπτωση που περνάς από εκεί. Το γεγονός ότι είναι κέντρο την κάνει αρκετά πολυσύχναστη. Παρόλα αυτά διατηρεί την ομορφιά, την φινέτσα και την γαλλική ιδιαιτερότητά της ως πόλη.

callais city1

EURO TUNNEL 

Το υπόγειο τούνελ που συνδέει το Καλαί με την Αγγλία είναι αυτό που την έχει κάνει τόσο γνωστή. Εκτός από την ευκολία μετακίνησης που έχει αυτή η διαδικασία έχει και το θετικό πως μεταφέρεσαι από το ένα μέρος στο άλλο μαζί με το αμάξι σου.

callais euro tunel callais france 9 callais france limani (2) callais france limani (3) callais france limani (4) callais france limani (5)

Αφού με ξέρεις δεν μπορώ να δω “αδέσποτο” χωρίς να νοιαστώ για αυτό. Του δώσαμε κάτι να τσιμπησει.. όχι ότι μας είχε ανάγκη με τόσα ψάρια στο νερό αλλά οκ, εμείς οφείλαμε να τον ταίσουμε.

callais france limani (6) callais france limani (7) callais france limani

Εκθεσιακό κέντρο ΚΑΛΑΙ

Κάπου εδώ ξεκινούν οι φωτογραφίες από το εκθεσιακό κέντρο που ανακαλύψαμε εκεί στο Καλαί. Εκεί θα δεις περίεργα κτήρια και ωραίες ζωγραφιές στους τοίχους. Δύσκολα θα περάσεις από εκεί και δεν θα κάνεις μια βόλτα να το δεις.

callais france callais france1 callais france2

Στο κέντρο της πόλης θα βρεις όμορφα κτήρια και εντυπωσιακούς δρόμους παρόλο που η αίγλη της πόλης έχει υποβαθμιστεί αρκετά από τους πρόσφυγες που έχουν κατακλείσει το λιμάνι. Από ότι καταλάβαμε εκεί αφήνουν αρκετούς πρόσφυγες για να μην εξαπλωθούν σε όλη τη χώρα καθώς οι περισσότεροι θέλουν να πάνε στην Αγγλία.

callais france4 callais france5 callais france6 callais france7 callais france8 callais france10

Η κεντρική πλατεία του ΚΑΛΑΙ

Η κεντρική πλατεία είναι ίσως από τα πιο όμορφα μέρη του Καλαί. Εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ και ειδικά το άγαλμα που έχει στο κέντρο της είναι πανέμορφο. Όλο το μέρος εκεί είναι τέλειο για βόλτες και φαγητό.

callais france11 callais france12 callais france14 callais france15 callais france16 callais france17

callais france18

Ο φάρος του Καλαί 

Ο πασίγνωστος φάρος του Καλαί ο οποίος λόγω του μεγάλου ύψους που διαθέτει χαρίζει σε όποιον ανέβει επάνω μια καταπληκτική θέα της πόλης.

callais france19

callais france20

Το φως όλων των φωτογραφιών οφείλεται στον βροχερό καιρό και στον μουντό ουρανό! Όχι πως δεν αγαπάω την βροχή αλλά μας δυσκόλεψε αρκετά εκείνη την ημέρα. (1066)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

One comment

  1. Domniki Sarri says:

    ααα!Πολύ όμορφο μέρος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr