Λευκωσία: Ταξίδι στην Κύπρο (Ιανουάριος 2015)

cyprus travel nicosia2

Ξέρεις ότι λατρεύω να σου εξιστορώ τα ταξίδια μου. Ίσως το travel blogging βέβαια να μην είναι τόσο συναρπαστικό όσο το πραγματικό ταξίδι όμως μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως ταξιδεύοντας μαζί μας σε χώρες, πόλεις και χωριά η τυχόν επίσκεψή σου εκεί θα είναι εντελώς διαφορετική. Θα ξέρεις το μέρος πιο καλά, θα το έχεις επεξεργαστεί. Μπορεί ίσως μια φωτογραφία και ένα κείμενο να μην μπορέσει να αποδώσει την “μεγαλοσύνη” του κάθε τόπου όμως σίγουρα μπορεί να σου μεταφέρει λίγο από την αύρα και το άρωμά του.

cyprus travel nicosia

Πηγαίνοντας στην Λευκωσία έχεις πολλά να δεις και άλλα τόσα να περπατήσεις. Εμείς συχνά πυκνά και για δουλειές πεταγόμαστε την Κύπρο και επειδή έτσι στα πεταχτά πρόλαβα να τραβήξω και καμιά φωτογραφία το επιβλητικό δημαρχείο θα σου πω πέντε πράγματα για αυτό.

Το δημαρχείο της Λευκωσίας

Το εντυπωσιακό δημαρχείο της Λευκωσίας χτίστηκε πριν από 81 χρόνια και αρχικά χρησιμοποιείτο ως οικογενειακό καμπαρέ με την επωνυμία «Λούνα Παρκ»  το οποίο ωστόσο είχε διάρκεια ζωής μόνο πέντε χρόνια. Στη συνέχεια φιλοξένησε τα γραφεία του ΑΠΟΕΛ και έπειτα έγινε το κέντρο εξουσίας της πρωτεύουσας. Με τα έργα για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, που ξεκίνησαν στις 9 Ιουλίου 2008, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2008 το αυθεντικό «αυτί» του καρδιόσχημου προμαχώνα Ντ’ Αβίλα, αποκαλύπτοντας μια ξεχασμένη για τους πολλούς ιστορία: όταν, κατά τη δεκαετία του 1933, έγιναν έργα διαμήκυνσης της οδού Λήδρας (που μέχρι τότε ήταν ένας εσωτερικός δρόμος της πόλης), με σκοπό την ένωσή της με τη νέα πόλη, οι Βρετανοί ξαναέκτισαν τμήμα του προμαχώνα για να διευκολύνουν τη σύνδεση. Με την ανακάλυψη διαφοροποιήθηκαν τα σχέδια για την Πλατεία Ελευθερίας, η οποία σύντομα θ’ αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Η ανέγερση του δημαρχείου στο κέντρο της μοιρασμένης Λευκωσίας στοχεύει αφενός στην αμεσότερη εξυπηρέτηση του δημότη, αφού θα συγκεντρωθεί μεγάλο μέρος των Υπηρεσιών σε ένα χώρο, με τη δημιουργία συμπλέγματος κτιρίων, και αφετέρου στην ενίσχυση και επαναχρησιμοποίηση του ιστορικού κέντρου της πόλης. (πηγή για τις πληροφορίες του δημαρχείου)

cyprus travel nicosia1

Η πλατεία του  Σολωμού που δείχνει και το βέλος στην ακόλουθη φωτογραφία είναι πολύ όμορφη όμως θα σου την δείξω κάποια άλλη φορά καθώς δεν κατάφερα να έχω κάποια καλή της λήψη και δεν θέλω να την αδικήσω στα μάτια σου. Εσύ έχεις πάει στην Κύπρο; Στην Λευκωσία; Πως σου φάνηκε;

cyprus travel nicosia4

Ακολούθησέ με στο instagram και στην προσωπική μου σελίδα στο facebook για να βλέπεις ακόμη περισσότερα όμορφα μέρη.

Facebook | Instagram

  (1594)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr