Ειρήνη: η γαλήνη της ψυχής

eirini

Ειρήνη. Ίσως μια από τις πιο όμορφες λέξεις της ελληνικής γλώσσας. Γαλήνια, ανθισμένη και μοσχομυρωδάτη χαρίζει πάντα στους γύρω της ένα αίσθημα ελευθερίας και αγνότητας. Εκείνη είναι που αποζητούμε εν καιρώ πολέμου. Εκείνη ψάχνουμε όταν μαλώνουμε ακατάπαυστα και είναι εκείνη που φέρνει την ηρεμία στις σχέσεις μας. Η Ειρήνη έχει πάντα έναν εκπληκτικό τρόπο να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα. Ίσως ο λόγος να είναι πως το όνομα προέρχεται από την θεά των Αρχαίων Ελλήνων, Ειρήνη. Ίσως έτσι να δικαιολογείται απόλυτα, πως η κόρη του Δία και της Θέμιδας διαθέτει τόσο υπερφυσικές δυνάμεις πάνω στον άνθρωπο.

Η Ειρήνη που τυχόν έχεις στην ζωή σου είναι ένα δώρο από τον Θεό, για να σου θυμίζει, με το όνομά της, ότι η ζωή αξίζει. Η Ειρήνη που έχω εγώ στην ζωή μου μοιάζει βέβαια περισσότερο με άγγελο, αλλά και το όνομα Ειρήνη αντιπροσωπεύει τέλεια τον αδαμάντινο χαρακτήρα της. Είμαι σίγουρη πως το όνομα του κάθε ανθρώπου προσδίδει στον καθένα, χαρακτηριστικά που τον κάνουν αυτό που πραγματικά είναι. Ίσως για αυτό να έχει τόσο μεγάλη αξία για μένα η Ειρήνη. Ίσως και εσύ που έχεις μια άλλη Ειρήνη στην ζωή σου να την εκτιμάς το ίδιο.
Σήμερα λοιπόν είναι η γιορτή της και ενώ υπάρχουν τόσα αρνητικά πράγματα γύρω μας, εμείς μπορούμε πάντα να επικεντρωνόμαστε στα θετικά. Το θετικό σήμερα είναι πως έχουμε γιορτή και επιλέγουμε να την τιμήσουμε, όχι γιατί δεν αφουγκραζόμαστε τις δυσκολίες, αλλά γιατί τις ξεπερνάμε και πάμε παρακάτω. Να ζήσει η Ειρήνη που υπάρχει δίπλα μας, εκείνη που υπάρχει σε όλο τον κόσμο και εκείνη που υπάρχει εντός μας.
Χρόνια πολλά Ειρήνη!

(1501)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr