Το νησί Ellis (Ellis Island)

ellis island new york

Το νησί Ellis βρίσκεται δίπλα από το νησί της Ελευθερίας. Αυτό το νησάκι ήταν το πρώτο πράγμα που αντίκριζαν οι πρόσφυγες όταν έμπαιναν στη Νέα Υόρκη. Εμείς το επισκεφθήκαμε και το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και εσύ αν πας στη Νέα Υόρκη.

Στο νησί θα βρεις ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο το οποίο έχει πολλά εκθέματα. Επίσης υπάρχει και ο μεγάλος τοίχος στον οποίο έγραφαν τα ονόματα των πρώτων μεταναστών.

ellis island new york1

Γενικές πληροφορίες:
✔Το νησί Ellis (Ellis Island) ήταν η πύλη για εκατομμύρια μετανάστες που κατευθύνονταν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1892 έως το 1954.
✔Το νησί Έλις ως τις αρχές του 17ου αιώνα ονομαζόταν Γκαλ.
✔Στο Ellis Island οι μετανάστες υποβάλλονταν σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να εγκριθεί η είσοδός τους στις ΗΠΑ.
✔Λέγεται πως αν κάποιος από τους υπαλλήλους στο νησί Έλις δεν μπορούσε να εκφέρει το όνομα κάποιου μετανάστη, το άλλαζε σε κάτι πιο σύντομο και απλό.

ellis island new york3

Αν βέβαια πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στο νησί της Ελευθερίας και το νησί Ellis σου προτείνω να επισκεφθείς το νησί της Ελευθερίας.

ellis island new york7

(737)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr