Φιλέτο μοσχαρίσιο πάνω σε παρφέ τυροκαυτερής

fileto mosxarisio

Ακόμη μια εξαίρετη συνταγή ήρθε να κάνει την ζωή σου πιο νόστιμη και τα πιάτα σου πιο εντυπωσιακά. Λαχταριστό φιλέτο μοσχαρίσιο πάνω σε παρφέ τυροκαυτερής που θα ξετρελάνει και τον πιο “δύσκολο”!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

-ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ (4 μερίδες,200 το τμχ)
-ΦΕΤΑ (300 γρ.)
-ΓΙΑΟΥΡΤΙ (2 κουταλιές της σούπας)
-ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΥΤΕΡΗ (1 μέτρια μεγέθους)
-ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ (1 τμχ)
-ΠΑΤΑΤΕΣ (4 τμχ μέτριου μεγέθους)
-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (0.50 ml)
-ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (0.50γρ.)
-ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ
-ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
-ΠΑΠΡΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε την τυροκαυτερή μας. Σπάμε σε μια μπασίνα την φέτα μας με το χέρι. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τις πιπεριές μας εφόσον τις πλύνουμε, τις καθαρίσουμε από τους σπόρους και τις ψιλοκόψουμε… Τις προσθέτουμε στην φέτα και βάζουμε και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε κυκλικά εως ότου αφομοιωθούν όλα τα υλικά και γίνουν ένα. Τοποθετούμε το μείγμα μας στο ψυγείο για να σφίξει .Μετέπειτα πλένουμε και χωρίς να ξεφλουδίσουμε, τυλίγουμε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο μια μια. Τις ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180’C για 40-50 λεπτά ή στην καλύτερη αν έχουμε στην χόβολη στο τζάκι.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χρόνο της αρεσκείας μας χωρίς να το αλατίσουμε. Αρωματίζουμε το βούτυρο μας με το εστραγκόν και το αλατοπίπερο. Εφόσον ψηθεί το μοσχάρι μας παίρνουμε το αρωματισμένο βούτυρο και το περνάμε από τις επιφάνειες του κρέατος. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο από τις πατάτες μας ,τις χαράζουμε σταυρωτά ελαφρά και τις πιέζουμε ώστε να δημιουργηθεί μια μικρή λακουβίτσα. Στο κέντρο της οποίας βάζουμε το εναπομείναν βούτυρο. Κατόπιν με την βοήθεια ενός κουταλιού τοποθετούμε μια καλή ‘’μπάλα’’ τυροκαυτερής και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Τοποθετούμε το κρέας μας και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

(301)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Χριστόπουλος Αθανάσιος

Ο Χριστόπουλος Αθανάσιος είναι επίλεκτο μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων και ιδιοκτήτης του εστιατορίου ''Αστυφαγιά'' στην Αστυπάλαια. Αρθρογραφεί για το beautystars.gr αφήνοντας την δική του food πινελιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr