Δεν είμαι εγώ φιλόζωη, αυτά είναι ψυχούλες. Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

Cute dog listening to music

Πιστεύω πως το να είναι φιλόζωος δεν είναι κάτι που καλλιεργείται αλλά είναι έμφυτο. Θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι το έχουμε και ο λόγος είναι πολύ απλός. Εμείς οι ίδιοι είμαστε η φύση και τα ζώα, δεν είναι δυνατόν να μην τα αγαπάμε. Είμαστε ένα με τη φύση και τα ζώα και αυτό φαίνεται από το πόσο εξαρτώμαστε από αυτά. Αν δεν υπήρχε η φύση, τα ζώα και όλη αυτή η ομορφιά δεν θα μπορούσε να κατοικήσει ο άνθρωπος στη Γη.

Μου φαίνεται απίστευτο το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι που κρύβουν τόσο καλά την φιλόζωη πλευρά τους και βασσανίζουν, ταλαιπωρούν και ακόμη σκοτώνουν αδέσποτα ζώα στον δρόμο. Μου φαίνεται αφύσικο να έχεις ένα ζωάκι σπίτι σου και  να μην του φερεσαι όπως του αξίζει. Αν δεν είσαι άξιος να το έχεις να μην το έπαιρνες εξαρχής. Τα κατοικίδια και ιδιαίτερα οι σκύλοι -από τους οποίους έχω μεγάλη εμπειρία- δένονται πάρα πολύ με τον άνθρωπο με αποτέλεσμα να τους κοστίζει πάρα πολύ αν ο ιδιοκτήτης τους τους παρατήσει σε κάποια γωνιά του δρόμου.

dog

Έχω ακολουθήσει πολλές φιλόζωες ομάδες στο facebook οι οποίες κάνουν πραγματικό αγώνα σωτηρίας για αυτά τα ζώα και αυτό είναι κάτι μαγικό. Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν τουλάχιστον κάποιοι άνθρωποι που διορθώνουν τα λάθη άλλων. Το κακό είναι πως τα ποσοστά είναι δυσανάλογα και είναι βέβαιο πως όσοι φιλόζωοι οργανισμοί και αν ιδρυθούν το κακό πρέπει να καταπολεμηθεί από τη ρίζα του και να πάψουν οι άνθρωποι να βγάζουν κακία και χολή σε ζώα που δεν τους φταίνει τίποτα.

Εγώ μπορεί να είμαι υπερβολική!Εσύ όμως που το παρατάς τι είσαι;

Αγαπάω τα σκυλιά μου υπέρ του δέοντως και νιώθω τύψεις αν φύγω για πολλές μέρες (ακόμη και αν ΠΟΤΕ δεν μένουν μόνα τους. Δεν σε κρίνω. Άλλωστε ποια είμαι εγώ να σε κρίνω; Απλά πριν πάρεις μια ψυχούλα μέσα στο σπίτι , επειδή σου αρέσει που είναι κουτάβι και παίζει, σκέψου πως κάποτε θα μεγαλώσει και θα έχει τις τριπλάσιες ανάγκες για παιχνίδι, ενασχόληση, βόλτες, φαγητό. Μην τα πετάς έξω από το σπίτι μόλις γίνουν ενός έτους.

pets

Νομίζω πως η ανάγκη του ανθρώπου για ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη καλύπτεται απόλυτα από την αγάπη που μπορούν να του προσφέρουν τα κατοικίδια. Όσοι έχουν μπορούν να το καταλάβουν. Από τους υπόλοιπους δεν ζητώ ούτε να το νιώσουν , ούτε να το αφουγγραστούν. Γενικότερα αυτό το post είναι μια έκκληση σε όλους για τα παρακάτω:

1. Να μην αφήνουμε τα σκυλάκια μας να γεννούν ανεξέλεγκτα καθώς θα πρέπει να βρούμε ΑΣΦΑΛΗ σπίτι για όλα (ανέφυκτο) και να τα παρακολουθούμε έτσι ώστε να σιγουρευτούμε πως τα παιδάκια της σκυλίτσας μας δεν θα βρεθούν σε κάποιο δρόμο.

2. Να σκεφτόμαστε διπλά και τρίδιπλα πριν πάρουμε κάποιο ζωάκι. Δεν είναι άψυχο λούτρινο κουκλάκι, αλλά ζωάκι με ψυχούλα και πολλές ανάγκες. Καλό είναι να το σκεφτούμε σοβαρά πριν πάρουμε ένα ζωάκι.

3. Να σεβόμαστε τα αδέσποτα. Δεν σου ζήτησα να τα χαιδέψεις, να τα ταίσεις ή να τους βάλεις νερό, αλλά σε παρακαλώ μην τα χτυπήσεις, μην τα κυνηγήσεις και μην τα βασανίσεις. Ευχαριστώ.

4. Αν δούμε κάποια σοβαρή περίπτωση αδέσποτου και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, να το πάμε σε κάποιον που μπορεί. Μην αφήνετε αβοήθητα ζώα στο δρόμο λόγω της γρήγορης ζωής μας, ή επειδή έχεις ραντεβού, ή δεν ξέρω και εγώ για ποιόν άλλο λόγο. Αν δεν το κάνεις εσύ ίσως να μην το κάνει κανείς. Καταλαβαίνεις τις συνέπειες;

animals

Δεν λέω πως εγώ είμαι η καλύτερη σκυλομάνα αλλά προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερη και για μένα και για το Ηράκι και τον Ηρακλή μου! Ελπίζω να βοήθησα και να σας έκανα έστω και λίγο να σκεφτείτε!

Η Ήρα αλλά και ο Ηρακλάκος μου, σας στέλνουν ένα γλύψιμο στα μούτρα!

(2927)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

6 comments

 1. Lila Amanatidou says:

  Είχαμε παλιά κι εμείς ένα υπέροχο λυκόσκυλο και μας το δηλητηρίασαν! Πόσο κακός μπορεί να γίνει ο κόσμος τελικά… Μου αρέσουν πολύ τα σκυλάκια, σίγουρα θα ξαναέπερνα σκύλο στο μέλλον :)
  Πολύ καλό άρθρο, μπράβο Ηλέκτρα! Νομίζουμε ότι το να είσαι φιλόζωος είναι lifestyle αλλά δεν είναι έτσι.

  • Σε ευχαριστώ πολύ Λιλα μου,
   για το φαίνεσθαι πολλά γίνονται.
   Είναι τραγικό να δηλητηριάζονται ζώα που δεν έχουν ενοχλήσει ποτέ κανέναν.
   Είναι τραγικό να δηλητηριάζονται ζώα ακόμη και να έχουν ενοχλήσει.Το κακό είναι ότι τα παίρνουν για να “παίξουν” όταν είναι μικρά και μετά τα πετάνε στους δρόμους και γίνονται επιθετικά λόγω της κακομεταχείρησης και του βασανισμού που βιώνουν. Αμαρτία από τον Θεό. :(

 2. Our Beauty Wonderland says:

  Σαν σκυλομάνες, γατομάνες και full φιλόζωοι συμφωνούμε απόλυτα μαζί σου! Αν κάποιος έχει σκεφτεί υπεύθυνα να πάρει σκυλάκι ας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσει τις ψυχούλες στα καταφύγια που περιμένουν την οικογένεια που θα τα αγαπήσει και ας μην αγοράζουν! <3

 3. Γωγώ says:

  Ήθελα να κάνω επικόληση το σχόλιο μου αλλά δεν μου το επιτρέπεις :P οπότε κάτσε να το ξαναγράψω… Λες σε ένα σημείο “το κακό πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του” συμφωνώ μαζί σου απόλυτα (όπως και με όλο το αρθρο) πέρα από τα βαριά πρόστιμα πρέπει να υπάρχει και ποινή, μπορεί να ακουστώ υπερβολική, αλλά δεν με νοιάζει, γιατί να μην αντιμετωπίζονται όπως οι παιδεραστές αυτοί που κακοποιούν/παρατάνε τα κατοικίδια;;; Επίσης πρέπει να η φιλοζωία να μπει ως υποχρεωτικό μάθημα για όλες τις βαθμίδες στα σχολεία, μαζί με τον εθελοντισμό….

  Υιοθετήστε!!!! ΜΗΝ αγοράζετε….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr