Φλώρινα: Το στολίδι της Δυτικής Μακεδονίας

florina-stauros-happy-traveller-1024x576

Φλώρινα! Το στολίδι της Δυτικής Μακεδονίας και το μέρος που θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα απλά δεν το ξέρεις ακόμη! Η πόλη της νοστιμότατης ομώνυμης πιπεριάς που τρώμε μετά μανίας. Η αρχαία ονομασία της περιοχής ήταν Λυγκηστίς. Η Φλώρινα απέχει 573 χλμ. από την Aθήνα και 160 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Οι λάτρεις του σκι μπορούν να επισκεφθούν το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας στο χωριό Πισοδέρι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Γενικές Πληροφορίες: 

Εννοείται πως στην Φλώρινα -όπως και σε κάθε άλλο ελληνικό μέρος- πληρώνεις με ευρώ. Η πόλη έχει λίγο περισσότερους από 51.000 κατοίκους. Το κλίμα της Φλώρινας είναι το ψυχρότερο της Ελλάδας λόγω του υψομέτρου και της εσωτερικής θέσης της. Διάσημοι που κατάγονται από την Φλώρινα είναι ο Αγγελίνας αγωνιστής της Επανάστασης του 1821, ο Νικόλαος Πύρζας Μακεδονομάχος, η Βούλα Πατουλίδου και ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Επισκέψου την πόλη στις 23 Δεκεμβρίου όπου λαμβάνει χώρα ένα ξεχωριστό γεγονός, “Οι Φωτιές της Φλώρινας” στην Πλατεία των Ηρώων!

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr

  (749)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr