Γιαγιά, μου λείπεις

grandma-

Είμαστε και εμείς που χάσαμε την γιαγιά μας νωρίς και το κενό αυτό δεν μπορεί να γεμίσει με τίποτα. Η γιαγιά βλέπεις είναι αναντικατάστατη και είναι για τον καθένα από εμάς η δεύτερη μητέρα μας. Όταν φεύγει δημιουργεί ένα τεράστιο και άδικο κενό. Όσα χρόνια κι αν περάσουν η θύμισή της είναι πάντα εκεί για να σου δείξει πως υπήρξαν άνθρωποι που σ΄αγάπησαν πολύ και ανιδιοτελώς. Όσοι την χάρηκαν για πολλά χρόνια, έχουν ευλογία. Όσοι την έχουν ακόμη δίπλα τους, είναι ίσως από τους πιο τυχερούς ανθρώπους, απλά δεν το γνωρίζουν.

Είναι και εκείνοι όμως, που την έχασαν νωρίς ή και άλλοι που δεν την γνώρισαν ποτέ. Αν έχεις γνωρίσει έστω και λίγο αυτή τη μοναδική γιαγιαδίστικη αγάπη δεν μπορείς να την ξεχάσεις. Έρχονται στο μυαλό σου όλα εκείνα που έζησες μαζί της και σε κάνουν να νιώθεις και πάλι παιδί. Η μακαρονάδα που είχε αυτή την τέλεια γεύση που μόνο εκείνη πετύχαινε, το άγχος της να ντυθείς καλά αλλά και η τάση να σε κακομαθαίνει περισσότερο από όλους. Αυτά δεν ξεχνιούνται. Όσο και να περάσουν τα χρόνια. Όσο και να ξεγλιστρούν από τα χέρια μας, αυτές οι αναμνήσεις δεν φεύγουν. Ίσως να ξεθωριάζουν, μα δεν φεύγουν.

Ήθελα να είσαι εδώ γιαγιά, να με συμβουλεύεις, να με βλέπεις να πέφτω και να με σηκώνεις, να χαίρεσαι με τις επιτυχίες μου και να με βλέπεις να γίνομαι ολοκληρωμένος άνθρωπος. Μου λείπεις. Είναι μεγάλο το κενό που άφησες και δεν το έχω αναπληρώσει. Και ούτε και πρόκειται εδώ που τα λέμε. Η δική σου αγάπη είναι απαραίτητη. Απορώ πως αντέχω τόσα χρόνια χωρίς αυτήν. Όσο μεγαλώνω μπορεί όλα να ξεθωριάζουν, όμως η έλλειψή σου μεγαλώνει και αυτό δεν μπορώ να το αλλάξω. Μακάρι να είσαι καλά, όπου και αν είσαι.

Η εγγονή σου.

(5775)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

One comment

  1. Γωγώ says:

    εντάξει τα λόγια είναι απλά περιττά…. όποτε και να την χάσεις (όπως και τον παππού, τον έχουμε πολύ παραγκωνισμένο αλλά θεωρώ ότι έχουν την ίδια βαρύτητα) πάντα θα είναι νωρίς…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr