Καταρράκτης Gullfoss: Ο χρυσός καταρράκτης της Ισλανδίας

gullfoss-waterfalls-iceland-happy-traveller-5-1024x576

Ο Καταρράκτης Gullfoss είναι ξεκάθαρα ένα από τα κορυφαία σημεία ενδιαφέροντος στη χώρα της Ισλανδίας. Δεν συρρέουν τυχαία εκεί οι επισκέπτες θαυμάζοντας την υπέρμετρη ορμή με την οποία πέφτουν τα νερά. Είναι ίσως από τα καλύτερα φυσικά τοπία της χώρας και εμείς φυσικά δεν το παραλείψαμε στην επίσκεψή μας εκεί.

Όνομα: Καταρράκτης Gullfoss
Τοποθεσία: Νοτιοδυτική Ισλανδία
Ποταμός: Hvítá
Συνολικό ύψος καταρράκτη: 32 μ

Γενικές Πληροφορίες: 
Ο Gullfoss (Χρυσός Καταρράκτης) είναι ένας εντυπωσιακότατος καταρράκτης της Ισλανδίας. Πιθανότατα ο πιο εντυπωσιακός και σίγουρα ο πιο γνωστός! Αποτελεί μέρος του Χρυσού Κύκλου (Golden Circle). Το νερό του καταρράκτη πέφτει για 32 μέτρα σε δύο στάδια καθώς ο καταρράκτης χωρίζεται στα δύο. Ο πρώτος, (μικρότερος καταρράκτης) είναι 11 μέτρα, ενώ ο δεύτερος (μεγαλύτερος) είναι 21 μέτρα. Όλο το νερό πέφτει στο φαράγγι  του ποταμού Hvítá που φτάνει μέχρι και τα 70 μέτρα ύψος. Αν πετύχεις ηλιόλουστη μέρα τότε έχεις κάνει την τύχη σου. Δεν υπάρχει κάποιο κόστος για να δεις τον καταρράκτη από κοντά. Η είσοδος είναι δωρεάν. Το Gullfoss είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στην Ισλανδία.

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr (678)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr