Ιεροσόλυμα: Η πρωτεύουσα των θρησκειών

jerusalem israel (2)

Η Ιερσουσαλήμ είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της παγκόσμιας ιστορίας. Παράλληλα είναι μια από τις πιο ιερές πόλεις για τρεις θρησκείες. Συγκεκριμένα για τους Χριστιανούς είναι η πόλη που μαρτύρησε το Υιός του Θεού. Επίσης είναι η ιερότερη πόλη των Εβραίων και μάλιστα υπήρξε πρωτεύουσα των λαών του Ισραήλ. Τέλος, για τους μουσουλμάνους είναι η τρίτη ιερότερη τοποθεσία του κόσμου.

jerusalem israel filaki xristou(27)

Φυσικά η πόλη αυτή είναι γεμάτη από ιστορικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς που σε καλούν να τους ανακαλύψεις. Η φυλακή του Χριστού θα σε κάνει να δακρύσεις, ο τάφος του Ιησού θα σε κάνει να ξανασκεφτείς πολλά και ο ναός της Αναστάσεως θα σε κάνει να αναθεωρήσεις άλλα τόσα.  Κάθε στάση αυτού του ταξιδιού θα σου χαρίσει και ένα κομμάτι γνώσης που πίστεψέ με, θα το κρατήσεις σαν την πιο όμορφη εμπειρία.

jerusalem israel naos anastaseos (14)

Οι εικόνες που θα αποκομίσεις από αυτή την πόλη είναι μαγικές και δύσκολα θα βρεις αντίστοιχες. Είτε πιστεύεις σε κάποια θρησκεία είτε όχι, η επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα είναι ο τέλειος τόπος για να ξανασκεφτείς και παράλληλα να γίνεις ακόμη πιο “πλούσιος” ιστορικά.

jerusalem israel naos anastaseos (34)

Περπατώντας τον δρόμο που περπάτησε ο Χριστός και σκεπτόμενος όσα βίωσε, ίσως να γίνεις λίγο καλύτερος άνθρωπος. Λαμβάνοντας την απορρέουσα από την πόλη ενέργεια ίσως να νιώσεις όπως δεν ένιωσες ποτέ. Ίσως και όχι! Σίγουρα όμως θα έχεις κερδίσει, γιατί θα έχεις γνωρίσει πράγματα και καταστάσεις που λίγοι έχουν την τιμή να γνωρίσουν.

jerusalem israel o dromos pros ton golgotha (5)

Επιπροσθέτως δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την επίσκεψη στον τάφο της Παναγίας ο οποίος είναι το τρίτο κατά σειρά σημαντικότερο προσκύνημα για κάθε Χριστιανό.

jerusalem israel tafos panagias jerusalem israel naos jerusalem

Εμείς μείναμε στο ξενοδοχείο Gloria που βρίσκεται στην παλιά πόλη. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτό μπορείς να τσεκάρεις το travel post που φτιάξαμε για το BeautyStars.gr

gloria hotel jerusalem israel

Η επίσκεψη σε αυτή την πόλη θα σε “χαράξει” σίγουρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις από εκεί χωρίς να έχεις πάει “κάτι”. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν σίγουρα όσοι έχουν επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα.

Extra tip: ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ; Ιδανική περίοδος για να επισκεφθείς τα Ιεροσόλυμα είναι όλες οι εποχές εκτός του Πάσχα. Λόγω του Άγιου Φωτός ο κόσμος συσσωρεύεται σε μεγάλο βαθμό στην πόλη και αυτό καθιστά πολύ δύσκολη την εξερεύνησή της.

ierousalim beautystarsgr (6)

 Η πόλη προσφέρεται κυρίως για θρησκευτική και ιστορική εξερεύνηση, όμως παρόλα αυτά θα μπορέσεις να δεις και κάποιες όμορφες ιδιαιτερότητες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Έξω από την Jaffa Gate και περπατώντας ευθεία θα βρεις μια όμορφη πλατεία. Εκεί αν δεν απατόμαι είναι το δημαρχείο τους. Στην μεγάλη πλατεία υπάρχουν “τσιμεντένια” μαξιλάρια, τα οποία είναι έτσι δημιουργημένα που σε κάνουν να πιστεύεις πως είναι αληθινά και μαλακά.

Από τα πιο σούπερ μαξιλάρια που έχω βρει ποτέ!

ierousalim beautystarsgr (16)

Και φυσικά δεν μπορούσα να μην απαθανατίσω τους ντόπιους. Με τραβάει πολύ να βλέπω τον παραδοσιακό άνθρωπο της κάθε πόλης. Έτσι μαθαίνω καλύτερα την κουλτούρα τους και τον πολιτισμό τους.

ierousalim beautystarsgr (23)

Στις δύο ακόλουθες φωτογραφίες θα δεις (φωτογραφία 1) τον Ναό της Υπαπαντής και (φωτογραφία 2) τον ναό του Σολομώντα. Δύο πολύ σημαντικοί ναοί οι οποίοι βρίσκονται στην εβραϊκή μεριά της πόλης.

ierousalim beautystarsgr (24) ierousalim beautystarsgr (25)

Για το τέλος σου άφησα ένα από τα πιο περίεργα πράγματα που έχω δει ποτέ μου. Έναν τύπο ο οποίος φορούσε την μπλούζα με την ελληνική σημαία η οποία αναγράφει Ζάκυνθος στα αγγλικά, ενώ φοράει το εβραϊκό καπελάκι! Περίεργο ε;

ierousalim beautystarsgr (26)

Ελπίζω να σε κατατόπισα κάπως και να σου έλυσα κάποιες απορίες που θα είχες σχετικά με την πόλη. Αν έχεις πάει και θέλεις να μοιραστείς την εμπειρία σου ή  να μας πεις την γνώμη σου για την πόλη κάν’το με ένα comment.

ierousalim beautystarsgr (27) (1634)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr