Κίσσαμος: Η κωμόπολη της δυτικής Κρήτης

kissamos-crete-happy-traveller-3-1024x580

Λέγεται και Κίσσαμος και Καστέλι! Όμως είτε το πεις Κίσσαμο είτε Καστέλι, την ίδια ομορφιά έχει. Διαθέτει πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα που μπορούν να εξασφαλίσουν τα πάντα σε κάθε ταξιδιώτη. Επίσης βρίσκεται κοντά σε κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης, όπως ο Μπάλος, η Φαλάσαρνα αλλά και το Ελαφονήσι.

Πόλη: Κίσσαμος
Νησί: Κρήτη
Χώρα: Ελλάδα
Πληθυσμός: 4.236 κάτοικοι

Γενικές Πληροφορίες:

Η Κίσσαμος απέχει 37 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Η αρχαία Κίσαμος είχε τα δικά της νομίσματα που είχαν στη μια πλευρά την κεφαλή του Ερμή με πέτασο και στην άλλη δελφίνι. Οι κρητικοί την αποκαλούν και Καστέλι ή Καστέλι Κισσάμου. Το όνομα αυτό προέρχεται από την βενετοκρατία, λόγω του κάστρου που έχτισαν στην κωμόπολη. Διαθέτει ό,τι μπορεί να χρειαστεί κάποιος. Αγορές, εστιατόρια, ξενοδοχεία κτλ. Επίσης σε αρκετά κοντινή απόσταση βρίσκονται κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού όπως ο Μπάλος και το Ελαφονήσι.

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr

  (1088)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr