Κορωνησία: ψαροχώρι που σου προσφέρει γαλήνη, ηρεμία και εκπληκτικές αναμνήσεις

koronisia artas ellas beautystarsgr (2)

Η Κορωνησία είναι η πιο ενδιαφέρουσα έκπληξη που θα βρεις στην περιοχή. Χωρίς να μειώνω οποιοδήποτε άλλο κοντινό μέρος, μπορώ να πω πως η Κορωνησία αξίζει να την επισκεφθείς και με το παραπάνω. Το μέρος είναι στην ουσία είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να απολαύσεις και να αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη εικόνα της Δυτικής Ελλάδας. Πάμε να μάθουμε τα πάντα για το πανέμορφο ψαροχώρι με το όνομα Κορωνησία! 

koronisia artas ellas beautystarsgr (4)

Η Κορωνησία είναι ένα γραφικό ψαροχώρι του νομού Άρτας και βρίσκεται στον Αμβρακικό κόλπο. Έχει λίγο περισσότερους από 150 μόνιμους κατοίκους και  και απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας. Η διαδρομή που θα ακολουθήσεις για να φτάσεις εκεί, είναι το λιγότερο μαγική. Ένας κομμάτι δρόμου πάνω σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα κάνει την εμπειρία αξέχαστη. Διάφορα είδη πουλιών και αργυροπελεκάνοι σου κάνουν παρέα και ούτε καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα φτάνεις στον προορισμό σου.

koronisia artas ellas beautystarsgr (5)

Το χωριό διαθέτει την κεντρική του πλατεία στην οποία υπάρχει και το μικρό λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες. Αν προχωρήσεις λίγο πιο πάνω θα βρεις την παλιά εκκλησία της Παναγίας που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς καθώς είναι εκπληκτικό κτίσμα.

koronisia artas ellas beautystarsgr (8)

Το καμπαναριό της εκκλησίας είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά που έχω δει και μπορείς να το ανακαλύψεις και εσύ το γιατί στην επόμενη φωτογραφία. Δεν μου έμοιαζε τόσο με καμπαναριό παρά με έργο τέχνης.

koronisia artas ellas beautystarsgr (7)

Η εκκλησία στο σύνολό της είναι ένα καλλιτέχνημα και μάλιστα Βυζαντινό. Θεωρώ τον τρούλο της εκκλησίας καταπληκτικό και είμαι σίγουρη πως το βλέπεις και εσύ. Θεωρείται από τους μελετητές ότι ανήκει στον σπάνιο τύπο του σταυροειδούς ημιεγγεγραμμένου με τρούλο ναού και ότι είναι του 7ου ή 10ου αιώνα (στην χρονολογία οι απόψεις διίστανται).

koronisia artas ellas beautystarsgr (9) koronisia artas ellas beautystarsgr (10)koronisia artas ellas beautystarsgr (6)

Απέναντι από την βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας, θα βρεις και ένα πηγάδι. Το πηγάδι αυτό λέγεται πως έχει κάποια σχέση με τον ναό βάση του κατοίκου που συναντήσαμε εκεί αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι περισσότερες πληροφορίες.

(Το πηγάδι στο οποίο αναφέρομαι βρίσκεται στην ακόλουθη φωτογραφία)

koronisia artas ellas beautystarsgr (11)

Το καλοκαίρι η Κορωνησία έχει πολύ περισσότερο κόσμο και πραγματοποιούνται εκεί πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το μεγάλο πανηγύρι της Παναγίας και η Γιορτή της Σαρδέλας. Κάθε εποχή σε κάθε μέρος βέβαια έχει μια διαφορετική μαγεία και ομολογώ πως παρόλο που εγώ επισκέφθηκα την Κορωνησία τον Ιανουάριο μου φάνηκε εκπληκτικός προορισμός. 

koronisia artas ellas beautystarsgr (12) koronisia artas ellas beautystarsgr (13) koronisia artas ellas beautystarsgr (14) koronisia artas ellas beautystarsgr (15) koronisia artas ellas beautystarsgr (16)

Εσύ έχεις ταξιδέψει στην Κορωνησία; Βρήκες αυτό το μαγικό ψαροχώρι και περπάτησες στους δρόμους του; Αν το έχεις κάνει τότε θέλουμε να μάθουμε την εμπειρία σου και να την συζητήσουμε παρέα.

koronisia artas ellas beautystarsgr (1215)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr