Λουκουμάδες με λιαστή ντομάτα, ελιές κορωνέικες και cheddar.

loukoumades me liastes ntomates

Η επανάσταση στους λουκουμάδες είναι σήμερα εδώ, στο BeautyStars.gr. Μπορεί να έχεις συνηθίσει τους λουκουμάδες στην γλυκιά  εκδοχή τους, όμως δεν είναι μόνο έτσι νόστιμοι. Οι λουκουμάδες με λιαστή ντομάτα, ελιές κορωνέικες και cheddar ήρθαν για να ξετρελάνουν τους πάντες. Πιάσε χαρτί και στυλό και σημείωνε.. ή μάλλον πάρε αγκαλιά το lap top, το tablet ή το κινητό σου και πάμε στην κουζίνα να τους φτιάξουμε παρέα.

ΥΛΙΚΑ

-Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500γρ.)
-Νωπή μαγιά (25γρ.)
-Μέλι θυμαρίσιο (1 κουταλιά της σούπας)
-Ελιές κορωνέικες γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης ή μη (400γρ.)
-Λιαστή ντομάτα (100 γρ.)
-Cheddar (300γρ.)
-Γάλα (100ml)
-Αλάτι (1 πρέζα)
-Χλιαρό νερό (400-500ml)
-Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα (1 λίτρο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα φλιτζάνι του καφέ διαλύουμε με λίγο από το νερό μας την μαγιά . Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι μας, το μέλι, την μαγιά και το αλάτι μας. Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό (όσο πάρει) ανακατεύοντας με το χέρι, μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένας παχύρρευστος και ομοιόμορφος χυλός. Τον σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τον αφήνουμε καμιά ώρα να φουσκώσει. Μέχρι τότε κόβουμε ζουλιέν (τρόπος κοψίματος σε μακρόστενες λωρίδες σαν σπιρτόξυλο) την λιαστή ντομάτα μας και στεγνώνουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί τις ελιές μας από την άλμη.

Παίρνουμε το cheddar το τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό και το τοποθετούμε σε τηγάνι μαζί με το γάλα μας, σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα. Εφόσον το μείγμα μας έχει φουσκώσει, βάζουμε το ηλιέλαιο μας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεστάνει (170’C βαθμούς).

Παίρνουμε μια μια τις ελιές και τις ρίχνουμε μέσα στο χυλό με την βοήθεια ενός κουταλιού. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τους περιλούζουμε με το cheddar. Πασπαλίζουμε από πάνω με την λιαστή ντομάτα.
Υ.Γ.: Σε περίπτωση νηστείας, αφαιρείται το cheddar και το πιάτο μας γίνετε νηστίσιμο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

(962)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Χριστόπουλος Αθανάσιος

Ο Χριστόπουλος Αθανάσιος είναι επίλεκτο μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων και ιδιοκτήτης του εστιατορίου ''Αστυφαγιά'' στην Αστυπάλαια. Αρθρογραφεί για το beautystars.gr αφήνοντας την δική του food πινελιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr