Πέθανε από…υπερβολική χρήση make up!

BEAUTYSTARS

Η Maria Gunning ή Lady Coventry γεννήθηκε το 1733 και ήταν πραγματικά από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες της εποχής της. Όλες οι γυναίκες έχουμε μια σχετική εμμονή με τα καλλυντικά η Μαρία όμως έμεινε στην ιστορία για την εμμονή που είχε με αυτά. Χρησιμοποιούσε πολύ μεγάλες ποσότητες καλλυντικών για να καλύψει τις ατέλειές της και αυτό είχε αντίκτυπο στην υγεία της. Ναι καλά διάβασες!

Το 1752 η Maria γνώρισε και παντρεύτηκε τον 6ο Κόμη του Coventry , αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει και η ίδια κόμμισα και βέβαια όπως καταλαβαίνεις η εμμονή της με το μακιγιάζ αυξήθηκε κι άλλο. Ακόμη και αν αυτή η εμμονή ενοχλούσε ακόμη και τον άντρα της γιατί έβλεπε πως την έβλαπτε αλλά παράλληλα ήταν και ενοχλητικό , την ίδια δεν την ενδιέφερε καθόλου. Τα make up εκείνη την εποχή περιείχαν αρκετά μεγάλες ποσότητες μολύβδου και ειδικά στις ποσότητες που τα χρησιμοποιούσε η Μαρία αυτό ήταν θανατηφόρο. Ένα “αγνό” λοιπόν κατά τα άλλα καλλυντικό μπόρεσε να επιφέρει το θάνατο σε μια νέα κοπέλα μόλις 27 ετών από δηλητηρίαση του αίματος από μόλυβδο.

Σίγουρα δεν ζούμε σε εκείνες τις εποχές και σίγουρα τα καλλυντικά ελέγχονται πολύ περισσότερο αλλά δεν πιστεύεις και εσύ πως θα ήταν καλό να προσέχουμε τις ποσότητες και τις ποιότητες των καλλυντικών που χρησιμοποιούμε;
Θα χαρώ αυτό το ποστ να σε θορυβήσει ακόμη και αν είναι μιας “άλλης εποχής”.

Μην χρησιμοποιείς ότι σου πασάρουν στις διαφημίσεις! Σκέψου τι είναι αυτό που βάζεις στο δέρμα σου! Διάβασε τις ετικέτες και αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που περιέχει ΡΩΤΑ!

 

Maria Gunning 1
Maria Gunning 5 Maria Gunning (4558)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

2 comments

  1. έτσι όπως ήταν δλδ καλά έκανε και σοβατιζότανε τόσο…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr