Να τι πρέπει να τρως για να έχεις υγιή μαλλιά!

Τα μαλλιά μας είναι εύθραυστα. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τον ήλιο, τη θάλασσα και την ταλαιπωρία πρέπει σίγουρα να κάνουμε εξτρά κινήσεις για να τα προστατέψουμε.  Μια από αυτές είναι να τρεφόμαστε σωστά. Οι τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να παίρνουμε είναι οι εξής:

1. ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α (βοηθάει στην σωστή ανάπτυξη των κυττάρων και των ιστών του σώματος, μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα μαλλιά.)

2. ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6, ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΙ Β12 (αυτές οι βιταμίνες βοηθούν να γίνει καλύτερα η μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες σε άλλους ιστούς του σώματος, όπως για παράδειγμα τα μαλλιά.)

3. ΒΙΟΤΙΝΗ (Έχει βρεθεί ότι παίζει ρόλο στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.)

4. ΒΙΤΑΜΙΝΗ C (Έλλειψη της βιταμίνης αυτής έχει βρεθεί ότι συμβάλλει στο σπάσιμο της τρίχας.)

5. ΣΙΔΗΡΟΣ (Όταν υπάρχει έλλειψη σιδήρου είναι πολύ πιθανό να υπάρχει και πτώση μαλλιών)

6.ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ (Πρόσφατα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο ψευδάργυρος παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της κερατίνης)

7. ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ (η έλλειψη του οποίου μπορεί να οδηγήσει στην πτώση των μαλλιών και στη μη φυσιολογική τους ανάπτυξη.)

  (1564)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

2 comments

  1. Γωγώ says:

    Πολύ ενδιαφέρον αλλά θα σου πρότεινα να συμπληρώσεις ή να γράψεις σε νέο post που μπορούμε, σε ποιες τροφές, να βρούμε αυτά τα στοιχεία!
    καλή συνέχεια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr