Μασσαλία: Η πανέμορφη πόλη της Γαλλίας

massalia-happy-traveller-kyanh-akth-28-1024x580

Μασσαλία! Η μεγάλη πόλη της Κυανής Ακτής που κερδίζει όλα τα βλέμματα. Μπορεί να κατακτήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη με την ομορφιά της. Η πόλη με το ήπιο μεσογειακό κλίμα μπορεί να σε κάνει να την ερωτευτείς από τα πρώτα λεπτά, πάμε να μάθουμε το γιατί και να ανακαλύψουμε τα πάντα!

Γενικές Πληροφορίες:

Η Μασσαλία είναι σημαντικότερη πόλη-λιμάνι της Γαλλίας. Έχει περίπου 820.000 κατοίκους. Η Μασσαλία είναι επίσης γενέτειρα σημαντικών ιστορικών προσώπων όπως ο Πυθέας (4ος αι. π.χ. Έλληνας μηχανικός, γεωγράφος, εξερευνητής), ο Ευθυμένης ο Μασσαλιώτης (θαλασσοπόρος, εξερευνητής και γεωγράφος του 6ου ή 5ου π.Χ. αιώνα) και ο Παύλος Μελάς. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι. Η περιοχή κατοικείται από την νεολιθική εποχή. Η κύρια θρησκεία που κυριαρχεί στην πόλη είναι η Καθολική (600.000). Η Μασσαλία ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περί το 600 π.Χ.

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr (734)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr