ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το νεότερο κράτος του κόσμου

Μαυροβούνιο! Το Μόντε Κάρλο της Ανατολικής Μεσογείου. Η χώρα που δεν θα ακούσεις συχνά κάποιον, να έχει ταξιδέψει σε αυτή. Είναι ανεξάρτητη από το 2006 και σου προσφέρει αυτό το «κάτι διαφορετικό» από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Μπορεί το Μοντενέγκρο να είναι μικρό, όμως δεν παύει να είναι μοναδικό και άκρως γοητευτικό σε όποιον το επισκεφθεί. Εμείς εδώ στο HappyTraveller.Gr ταξιδέψαμε, το είδαμε και σου παρουσιάζουμε τις ομορφιές αυτής της χώρας.

Montenegro-Kotor-Happy-Traveller-7\

Χώρα: Μαυροβούνιο
Πρωτεύουσα: Ποντγκόριτσα
Επίσημες γλώσσες: Μαυροβουνιακά, Αλβανική γλώσσα
Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Έκταση: 13.812 km2
Πληθυσμός: 622.182
Νόμισμα: Ευρώ (€ EUR)
Οδηγούν από: δεξιά

 

Γενικές Πληροφορίες:
Το Μαυροβούνιο λέγεται και Μοντενέγκρο και βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι ανεξάρτητο κράτος από το 2006 και έχει πληθυσμό 622.182 κατοίκους. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι η Ποντγκόριτσα. Σήμερα έχει πληθυσμό κατά 80% Μαυροβούνιους και Σέρβους, 15% Σλάβους μουσουλμάνους και 5% Αλβανούς. Είναι το νεότερο κράτος του κόσμου και λέγεται ότι είναι το Monte Carlo της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Δες το υπόλοιπο στο HappyTraveller.gr

(2453)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr