Μελομακάρονα με σοκολάτα

melomakarona beautystarsgr

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και το απόλυτο γλυκό είναι φυσικά τα μελομακάρονα. Πάμε να δούμε πως θα μελώσουμε όλους τους καλεσμένους μας και δεν θα ξεκολλάνε από την κουζίνα μας.

ΥΛΙΚΑ

Ηλιέλαιο (0.530gr)
Φυσικός χυμός πορτοκαλιού (400gr)
Ξύσμα πορτοκαλιού (1τμχ)
Φρέσκο βούτυρο γάλακτος λιωμένο σε βαζάκι (0.60gr)
Άχνη ζάχαρη (0.50gr)
Ζάχαρη Κρυσταλλική (0.600gr)
Σόδα μαγειρικής (1/2 κουτ.γλυκού)
Κανέλα σκόνη (1/4 κουτ.γλυκού)
Κανέλα ξύλο (3 τμχ)
Γαρίφαλο σκόνη (1/4 κουτ. γλυκού)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1100-1200gr)
Σοκολάτα γάλακτος (1 Kgr)
Mέλι (200gr)
Νερό (0.750 ml)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα απ’όλα ξεκινάμε με το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα ξύλο, την κρυσταλλική ζάχαρη και το καρπό πορτοκάλι κομμένο στην μέση (εφόσον έχουμε πάρει το ξύσμα του…). Αφού βράσει το αποσύρουμε και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει. Σε μια μεγάλη μπασίνα τοποθετούμε όλα τα υγρά τα υλικά μας, ανακατεύοντας τα ελαφρά με το χέρι (το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο). Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και την άχνη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι μας μέχρι να το πάρει όλο ανακατεύοντας την ζύμη από έξω προς τα μέσα για να μην μας κορδώσει. Πλάθουμε τα μελομακάρονα μας σε μπουκιές των 0.50gr και με την βοήθεια ενός πιρουνιού ή μια σήτας τα περνάμε ελαφρώς από πάνω ώστε να αποκτήσουν μια σαγρέ όψη.

Τα τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 30-35 λεπτά. Παράλληλα μέχρι να ψηθούν δημιουργούμε ένα τεχνητό μπεν μαρί (σε μια κατσαρόλα νερό και από πάνω μια μπασίνα ή μια άλλη κατσαρόλα ως καπάκι άδεια) μέσα στην οποία τοποθετούμε την σοκολάτα γάλακτος ώστε να λιώσει. Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα μας τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι και με την βοήθεια μια κουτάλας τα γυρίζουμε για 1-2 λεπτά… Τα τοποθετούμε πάνω σε μια σήτα ώστε να στεγνώσουν. Τα βουτάμε 2-2 στην λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Εάν θέλουμε, μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με πασπαλισμένη λιωμένη σοκολάτα λευκή από πάνω.

Καλή σας απόλαυση!!!!!

melomakarona beautystarsgr1 melomakarona beautystarsgr2 (1330)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Χριστόπουλος Αθανάσιος

Ο Χριστόπουλος Αθανάσιος είναι επίλεκτο μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων και ιδιοκτήτης του εστιατορίου ''Αστυφαγιά'' στην Αστυπάλαια. Αρθρογραφεί για το beautystars.gr αφήνοντας την δική του food πινελιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr