Μητρότητα: Δεν ξέρεις τίποτα για αυτήν μέχρι να αρχίσεις να την βιώνεις

voras-kaimaktsalan-happy-traveller-4-1024x683

Ό,τι και αν σου πουν οι άλλοι για την μητρότητα δεν γνωρίζεις τίποτα, μέχρι να αρχίσεις να την βιώνεις. Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Όλα αυτά τα συναισθήματα που ξεπηδάνε από μέσα σου και δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν, είναι αληθινά και δεν σε είχε ενημερώσει κανείς για αυτό. Ούτε και θα μπορούσε εδώ που τα λέμε. Γιατί ό,τι και να σου εξηγήσει κάποιος με λόγια, αυτό που βιώνεις όταν γίνεσαι μητέρα δεν μεταφέρεται.

Η μητρότητα για μένα ξεκινά από την σύλληψη. Ίσως φανεί πεζό σε κάποιους, υπερβολικό σε άλλους και αδύνατο στους υπόλοιπους, αλλά έτσι είναι για μένα. Από την πρώτη στιγμή που αυτό το μικρό αυγουλάκι θα υπάρχει εντός σου είσαι και επίσημα μητέρα. Ένα σποράκι μεγαλώνει μέσα σου και αυτό δεν το αλλάζει τίποτα. Η μητρότητα είναι ιερό πράγμα και μόλις την βιώσεις καταλαβαίνεις πόσο υπέροχο πλάσμα είναι η γυναίκα και πόσο μοναδική είναι η διαδικασία αυτή. Ίσως τίποτα να μην συγκρίνεται με την ίδια τη γέννηση του παιδιού σου, όμως έχει και η εγκυμοσύνη τις μοναδικότητές της. Ειδικά εκείνη η πρώτη εγκυμοσύνη που σε κάνει να τα βλέπεις και να τα νιώθεις όλα για πρώτη φορά.

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Τα βιώνεις όλα για πρώτη φορά. Ο πρώτος υπέρηχος, οι πρώτες εξετάσεις, η πρώτη κλωτσιά, οι πρώτες ανησυχίες, οι πρώτες δυσκολίες. Όλα πρώτα, όλα πρωτόγνωρα και όλα τόσο υπέροχα μοναδικά. Δεν περίμενες ποτέ ότι αυτός ο όγκος συναισθημάτων ήταν μέσα σου και όμως τον ανακαλύπτεις κάθε μέρα και περισσότερο. Όσο κυλούν οι μήνες, η κοιλιά σου μεγαλώνει, η αγάπη σου πολλαπλασιάζεται και η ψυχή σου ετοιμάζεται να μεγαλώσει τον μοναδικό άνθρωπο που άκουσε την καρδιά σου από μέσα.

Μπορεί τίποτα να μην είναι τέλειο, να υπάρχουν δυσκολίες, να υπάρχουν κάποιες φορές άγχη ή περίεργα συναισθήματα όμως αυτό που υπερτερεί πλέον κάθε λεπτό της ημέρας είναι το συναίσθημα αγάπης που έχεις για αυτό το πλασματάκι που «μαγειρεύεις» μέσα στην κοιλιά σου.

Διαβάστε τη συνέχεια

 

(2083)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr