Η μοναξιά δεν αντέχεται

monaxia den antexetai

Η μοναξιά δεν αντέχεται. Αυτό είναι μια αλήθεια. Η μοναξιά σε ηρεμεί. Αυτό είναι μια άλλη αλήθεια. Παραπαίεις ανάμεσα στα δύο, χωρίς να ταυτίζεσαι με κάποιο. Βλέπεις, η μοναξιά είναι σκληρή και σου μιλάει απότομα, όμως είναι εκείνη που ξεκαθαρίζει τα πράγματα και σου μαθαίνει την αλήθεια.

Δεν ξέρω αν μπορείς να διαχειριστείς το βάρος της μοναχικής στιγμής, μα αν το κάνεις τότε χιλιάδες δρόμοι αυτογνωσίας σου ανοίγονται. Καταλαβαίνεις περισσότερο τον εαυτό σου στην μοναξιά. Τον ακούς. Χωρίς παρεμβολές. Χωρίς θορύβους. Μόνο εσένα. Βέβαια η στιγμή μοναξιάς έχει πάντα ένα κόστος. Δεν θα ξανά είσαι ποτέ όπως ήσουν. Θα βγεις αλλαγμένος από αυτή τη διαδικασία.

Η αποφυγή της μοναξιάς από την άλλη, σε κάνει να γίνεσαι όλο και καλύτερος στις κοινωνικές σου συναναστροφές. Αυτό είναι πολύ καλό καθώς πάντα ο άνθρωπος ήταν ένα κοινωνικό ον. Δεν ξέρω αν η ανάπτυξη της κοινωνικής νοημοσύνης βοηθάει περισσότερο από την αυτογνωσία, ξέρω όμως πως μπορεί  να σε κάνει πιο διαλλακτικό. Αλλά και αυτή η “κατάσταση” έχει το κόστος της. Είναι αναγκαίο κάποιες φορές να υποκριθείς -και μην το αρνηθείς, σε όλους μας συμβαίνει-.

Αν με ρωτάς το ιδανικό είναι η μέση λύση. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι “Μέτρον Άριστον”. Έτσι λοιπόν καταλήγω πως η τέλεια χημεία σε όλο αυτό είναι να μπορείς να μείνεις μόνος για να αναπτύξεις “τα εντός σου” και να μπορείς να βρεθείς με κόσμο για να αναπτύξεις “τα κοινωνικά σου συναισθήματα”. Όπως θα δεις αν γυρίζεις το κεφάλι δίπλα σου, άλλοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό της μοναξιάς και άλλοι της κοινωνικότητος. Κανείς δεν μπορεί να το εξισορροπήσει. Η τουλάχιστον -σχεδόν- κανείς.

Εσύ ποιά κατάσταση έχεις περισσότερο ανάγκη; Την μοναχική ή την κοινωνική; Θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τις σκέψεις σου.

Lonely-girl-on-highway

(1747)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr