Travel post: Lesvos // Mytilene vol 1

Ομορφιά μοναδική από τα ουράνια μέχρι τον πρώτο κόκκου άμμου/χώματος της που θα πατήσεις. Ξεχωριστή όσο καμία. Αγγελικές δυνάμεις προστατεύουν και ομορφαίνουν αυτό το νησί και η δική μου αγάπη το κάνει στα μάτια μου -ίσως- ακόμη πιο μοναδικό από ότι ήδη είναι.

mytilene beautystars.gr

Αυτό το νησί. Αχ αυτό το νησί. Πόσο έντονα συναισθήματα μπορεί να σε κάνει να νιώσεις απλά και μόνο μια δυνατή στιγμή; Πόσο μπορεί να χαράξει όλη σου την ζωή μια επίσκεψη σε ένα μέρος. Σίγουρα η Μυτιλήνη είναι ικανή να το κάνει αυτό. Δεν είναι μόνο οι τοποθεσίες, ούτε οι θάλασσες. Δεν είναι οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι ούτε η θετική ενέργεια που αποπνέεται από αυτούς. Είναι αυτή η μοναδική αίσθηση που βιώνεις κάθε φορά που πατάς το πόδι σου εκεί. Είναι μια τόσο ξεχωριστή αίσθηση που είμαι σχεδόν ανίκανη να σας αναλύσω με λόγια. Ίσως όποιος έχει πάει να μπορεί να καταλάβει τι εννοώ.

mytilene beautystars.gr

mytilene beautystars.gr

Ένα μνημείο που μας τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν ένα πολύ ψηλό και εντυπωσιακό άγαλμα που έβλεπε προς την θάλασσα.  Επάνω έγραφε. “Μυτιλήνη Εις τα υπέρ πατρίδος πεσόντα τέκνα της 1912-1922″ Δεν μπόρεσε να μας αφήσει ασυγκίνητους. Σας προτείνω να το επισκεφθείτε και εσείς αν περάσετε ποτέ από την λατρεμένη Μυτιλήνη.

mytilene beautystars.grΝομίζω πως τα αδέσποτα της της Μυτιλήνης είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για μένα. Ένα ιδιαίτερο κομμάτι που θα κρατήσω για πάντα μέσα μου μέσω των φωτογραφιών αλλά και των βίντεο που τραβήξαμε. Είδαμε πολλά αδέσποτα. Αυτό αρχικά με χαροποίησε γιατί πάντα μας είναι ευχάριστο να συναντώ τους τετράποδους φίλους μου.  Από την άλλη στεναχωρέθηκα καθώς σκέφτηκα πως μπορεί να υπάρχουν τόσα πολλά αδέσποτα στον δρόμο. Οι Μυτιληνιοί ήταν άκρως φιλικοί μαζί τους και δεν είδα κάποια κακή συμπεριφορά, παρόλα αυτά, κάποιος άφησε στο δρόμο αυτά τα σκυλιά και αυτό για μένα είναι έγκλημα. (Προλαβαίνοντας όσους θα πουν ότι αυτά τα σκυλιά γεννήθηκαν στο δρόμο, πιστεύω πως το να μην εθελοτυφλούμε είναι προσόν.) Προφανώς και πολλά ζωάκια γεννήθηκαν στο δρόμο, αλλά το σίγουρο είναι πως πλέον έχει γίνει μόδα να παίρνουμε ένα κουτάβι και όταν ξεπεράσει την ηλικία των δύο ετών να το αφήνουμε στο δρόμο γιατί καταλαβαίνουμε τις ευθύνες που έχει και πως δεν “χωράει” άλλο στη ζωή μας.

Ελπίζω σύντομα να αλλάξει αυτή η κατάσταση , όχι μόνο στη Μυτιλήνη αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Όποιος δεν αγαπάει τα ζώα είμαι εντελώς σίγουρη πως δεν αγαπάει τον ίδιο του τον εαυτό.

 

mytilene beautystars.gr

Γεύτηκα και μια τιραμισού στο κεντρικό εστιατόριο MEATING. Αγαπάω αρκετά την tiramisu σαν γλυκό και επειδή είχα καιρό να φάω ήταν μια από τις πιο γλυκές γευστικές εμπειρίες που είχα πρόσφατα.

mytilene beautystars.gr

Μια ακόμη πολύ δυνατή , γλυκιά στιγμή ήταν όταν είδα τα snak του αγαπημένου μου Ευτύχη Μπλέτσα στο TATYANA’S SHOP στην οδό Χίου. Γευστικά, υγιεινά και τέλεια σνακς . Τι κρίμα που είχα φάει και δεν άντεχα να φάω ούτε μπουκιά. Πήρα όμως μερικά για το δρόμο και τα έφαγα αργότερα. Σιγά να μην τα άφηνα…

mytilene beautystars.gr

Στην Μυτιλήνη όμως δεν είδαμε μόνο σκυλάκια ούτε μόνο φάγαμε. Είδαμε και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα. Επισκεφθήκαμε το κέντρο του νησιού το οποίο είναι μαγικό. Όχι μόνο για τα υπέροχα οικοδομήματα που το ομορφαίνουν αλλά και λόγω του τεράστιου πεζόδρομου που υπάρχει κατά μήκος του λιμανιού. Εξαιτίας του μπορείς να γνωρίσεις όλο το λιμάνι με μια υπέροχη βόλτα. Εμείς επιλέξαμε την βραδινή για αρχή. Εσύ άραγε να έχεις περπατήσει στον υπέροχο πεζόδρομο που έχει δημιουργηθεί ; Εγώ εκτίμησα δεόντως τα νησιά μας και την ομορφιά που μας προσφέρουν μετά από αυτή τη βόλτα. Πόσο μοναδικό συναίσθημα να περπατάς και να βλέπεις όλη αυτή την ομορφιά κλεισμένη στα δυο σου  μάτια; Τότε ακριβώς είναι που κατάλαβα πως δεν εκτιμάω ότι μου συμβαίνει όπως του αξίζει. Τότε ακριβώς αποφάσισα να πω το πιο μεγάλο: ” ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”.

mytilene beautystars.gr

Τέλος βγάλαμε και μερικές προσωπικές φωτογραφίες μας γιατί είναι κρίμα να μην θυμάσαι πόσο τέλεια πέρασες με άτομα αγαπημένα. Σας τις παραθέτω. Ελπίζω να σας άρεσε το σημερινό μου post. Σύντομα και νέες Μυτιλινιές περιπέτειες. Μην νομίζεις πως τελειώσαμε. Stay tuned.

mytilene beautystars.gr

mytilene beautystars.gr

mytilene beautystars.gr

mytilene beautystars.gr

Αν  θέλεις να δεις κι άλλη Μυτιλήνη δες εδώ!

(1636)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr