Τα κορίτσια δεν επιτρέπεται να αγγίζουν πράγματα και να είναι με την οικογένειά τους, αν έχουν περίοδο

3c59dc048e8850243be8079a5c74d079-132

Σήμερα διάβασα κάτι τρομερό. Κάτι που με κλόνισε βαθιά! Θέλησα τόσο να το μοιραστώ μαζί σου, γιατί ελπίζω πως όσα περισσότερα γνωρίζουμε για την ανθρώπινη καταπίεση ανά τον κόσμο, τόσα περισσότερα μπορούμε να κάνουμε για αυτό!

Υπάρχει μια αποτροπιαστική παράδοση στην οποία τα κορίτσια από το Sindhuli του Νεπάλ απαγορεύεται να κάνουν διάφορα πράγματα, κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Κάθε μήνα -και όταν τους έρθει η περίοδος-, παίρνουν τα κορίτσια λέει μακριά από τις οικογένειές τους, τους απαγορεύουν να κοιτούν τον ήλιο, να τρώνε φρούτα και να αγγίζουν λουλούδια. Το χειρότερο από όλα είναι ίσως, ότι δεν τους επιτρέπουν να μένουν στο σπίτι τους. Στο Νεπάλ, όταν έρθει η περίοδος, όλα τα κορίτσια θεωρούνται μολυσμένα και ακάθαρτα. Είναι συνηθισμένο για αυτά να παραμένουν αποκλεισμένα από την οικογένειά τους μέχρι και 10 μέρες, ενώ αν γεννήσουν επίσης μπορεί να τους επιβληθεί αποκλεισμός. Δεν τους επιτρέπεται να κοιτιούνται στον καθρέφτη, να διαβάζουν βιβλία ή να πάνε σχολείο.

Έχουμε τον κόσμο που μας αξίζει να έχουμε. Έχουμε τον κόσμο που φτιάξαμε. Παραγκωνίσαμε ότι ήταν ενάρετο και όμορφο, για να δεχθούμε ότι ήταν βδελυρό και νοσηρό. Νέα κορίτσια, θεωρούνται μολυσμένα και οι μεγάλοι άνθρωποι με τα πάθη και τα λάθη τους θεωρούνται “καθαροί”…! Ο πλανήτης βράζει. Η φύση ενίσταται, αλλά δεν την ακούει κανείς. Ελπίζω μόνο, να αλλάξουν τα μυαλά των ανθρώπων και να μην χρειαστεί βίαιη αλλαγή. Και μην νομίζεις ότι επειδή ζεις στην Ελλάδα απέχεις και τόσο πια από ένα κορίτσι στο Νεπάλ, αφού έχω ακούσει πως δεν κάνει να “κοινωνήσεις” (να λάβεις δηλαδή Θεία Λειτουργία) αν έχεις περίοδο για τους ίδιους λόγους αφού θεωρείσαι ακάθαρτη.

Ας ελπίσουμε να αλλάξουν οι άνθρωποι. Ας ελπίσουμε να βρούμε επιτέλους τον σωστό δρόμο. Ας μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο, γιατί τελικά…τίποτα δεν είναι!

Σημείωση: Τα κορίτσια αυτά που κατάγονται το Sindhuli του Νεπάλ, μπήκαν στην διαδικασία να τραβήξουν φωτογραφίες προκειμένου να γνωστοποιήσουν στον ευρύ κοινό, όλα όσα απαγορεύονται να κάνουν κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Αυτό έγινε μέσα στα πλαίσια μιας εκστρατείας της Water Aid.

ΥΓ. Να με συγχωρείς για το μακροσκελές του ποστ, αλλά η ντροπή που βιώνω όταν βλέπω είναι μεγάλη! Πολύ μεγαλύτερη αυτού του ποστ.

Πηγή πληροφοριών: The Guardian
5152 5760 nepal5

(761)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr