Νεραϊδοχώρι: Το παραμυθένιο χωριό των Τρικάλων

neraidoxwri-happy-traveller-1024x576

Όμορφο, παραμυθένιο και ορεινό το Νεραϊδοχώρι είναι από το πιο ιδιαίτερα χωριά της περιοχής. Η επίσκεψη εκεί θα σε μαγέψει και σίγουρα θα σε κάνει να θέλεις να το εξερευνήσεις. Βρίσκεται μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το Περτούλι.

Γενικές Πληροφορίες:

Χωριό: Νεραϊδοχώρι
Χώρα: Ελλάδα
Δήμος: Αιθηκών
Νομός: Τρικάλων
Υψόμετρο: 1.140
Πληθυσμός: 324 (2001)

Το Νεραϊδοχώρι είναι ορεινό και όμορφο χωριό του νομού Τρικάλων. Βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 1.140 μέτρων και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς του νομού Τρικάλων. Η παλιά του ονομασία ήταν Βετερνίκ. Ο πληθυσμός του χωριού σύμφωνα με την απογραφή του 2001, είναι 324 κάτοικοι. Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνταν με το εμπόριο και κυρίως με την εμπορία μαλλιού. Από το Νεραϊδοχώρι καταγόταν ο Χριστόδουλος Χατζηπέτρος, ο οποίος συνεισέφερε στην Επανάσταση του 1821. Το Νεραϊδοχώρι απέχει 50 χλµ. από την πόλη των Τρικάλων.

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr

  (766)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr