ΝΩΕ || πληροφορίες και κριτική της ταινίας

νωε
H ταινία Νώε ήταν για μένα μια πολύ ιδιαίτερη ταινία καθώς πήγαμε να την παρακολουθήσουμε ενώ έξω έριχνε καρεκλοπόδαρα. Στην Θεσσαλονίκη 27 Μαρτίου το βράδυ, έριχνε πολύ βροχή και παράλληλα ήταν και η πρώτη προβολή της ταινίας. Όπως καταλαβαίνεις είχα μπει στο κλίμα πριν μπω στην αίθουσα του κινηματογράφου. Την ταινία επιλέξαμε να δούμε στο Village Cinemas του Mediterranean Cosmos σε 3D.

Όλες οι επιλογές ηθοποιών μου άρεσαν πολύ καθώς απέδιδαν στο ρόλο τα κύρια χαρακτηριστικά του καθένα. Ο Ράσελ θεωρώ πως ήταν εξαιρετικός με μια χυμαρώδη ερμηνεία η οποία μπορώ να πω, πως είναι αυτή που με καθήλωσε την περισσότερη ώρα. Η Τζένιφερ εντυπωσιακά αγνή και αέρινη με την ανιδιωτελή αγάπη να αναυλίζει από μέσα της έδειξε πραγματικά πως η γυναίκα πάντα παίζει σημαντικό ρόλο σε όλα ακόμη και αν δεν έχει τον πρωταρχικό ρόλο.

Σαφώς και στην ταινία υπήρξαν αλλαγές από την αρχική ιστορία του Νώε, κάτι το οποίο δεν με πείραξε  καθόλου και έδωσε στην ταινία έναν πολύ αγωνιώδη ρυθμό. Δεν θα μπορούσα να παρατηρήσω καν κάτι αρνητικό στην όλη ταινία. Θεωρώ πως όλες οι σκηνές ήταν καλοδουλεμένες και η επιλογή των ηθοποιών άψογη.

maxresdefault1

Τα σκηνικά ήταν άκρως εντυπωσιακά και έχω να παρατηρήσω πως πολλές φορές με έκαναν να έχω την ανάγκη να βρεθώ στα καταπράσινα δάση που περπατούσαν οι ήρωες της ταινίας. Η ύπαρξη του φιδιου όπως ήταν αναμενόμενο ήταν επαναλαμβανόμενη για αυτό και όσο έχουν “θέμα” με αυτά καλύτερα να προσέχουν κατά την προβολή. Η μουσική επένδυση χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο ταίριαζε απόλυτα με το όλο concept και ολοκλήρωνε το δέος και το συναίσθημα που η ταινία ήθελε να σου μεταφέρει.

Εκτίμησα αρκετά την λεπτότητα που χειρίστηκε ο σκηνοθέτης το θέμα και μου άρεσε ο τρόπος που απέδωσαν τους έκπτωτους αγγέλους. Η αγαπημένη μου σκηνή μπορώ να πω πως ήταν εκείνη που ο Θεός “παίρνει” μαζί του έναν έκπτωτο άγγελο. Μαγική στιγμή. (Σαφώς υπήρχαν και άλλες υπέροχες σκηνές… αλλά μην περιμένεις και πολλά από την αγγελοκρουσμένη)

noah

Σε γενικές γραμμές η ταινία μου άρεσε πολύ. Από όλες τις απόψεις. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να πω για της συγκεκριμένη προβολή είναι πως το 3D δεν έχει κάποια ιδιαίτερη αξία. Νομίζω πως ταινίες όπως οι 300 η άνοδος της αυτοκρατορίας (της οποίας κριτική μπορείς να δεις εδώ) είναι πολύ πιο απαραίτητο να τις δεις σε 3D , παρόλα αυτά ήταν απολαυστική.

«Νώε» («Noah», ΗΠΑ, 2014) του Ντάρεν Αρονόφσκι, με τους Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Ρέι Γουίνστοουν κ.ά.

(1505)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

One comment

  1. melina says:

    Ωραία ιδέα για Δευτέρα βράδυ… μ αυτόν τον καιρό είναι η καλύτερη έξοδος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr