Η «Ογκρέσα» του Κώστα Κρομμύδα | Κριτική Βιβλίου

20840563_1389394964448160_1653737534_n

Ογκρέσα! Αυτό το βιβλίο σε προκαλεί από τον τίτλο ακόμη να το διαβάσεις. Όπως η «Ογκρέσα» προκαλεί τον ήρωα της ιστορίας καθ’ όλη την διάρκεια της αφήγησης. Ο Κώστας Κρομμύδας έχει έναν ωραίο και γλαφυρό τρόπο να περιγράφει τα πράγματα, προσφέροντας στον αναγνώστη ενδιαφέρουσα πλοκή. Κάθε σελίδα που γυρίζεις είναι γεμάτη ανατροπές και αγωνία για το τι σου κρύβει η επόμενη.

Η απώλεια του μωρού της Κατερίνας, η απιστία του άντρα της, οι δολοφονίες των ιερόδουλων, η φυλάκιση του Γιάννη και τόσα ακόμη γεγονότα σε γεμίζουν με συναισθήματα που ούτε ήξερες πως μπορεί να σε γεμίσει ένα βιβλίο. Το τέλος της Ογκρέσα υπογράφεται με την απόλυτη ανατροπή, μέσα από την οποία έρχεται μια κάποιου είδους κάθαρση αλλά και η αίσθηση της απώλειας συνάμα.

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Ο Γιάννης και η Κατερίνα ενώνονται μέσα από ένα «λάθος» τηλεφώνημα. Που τελικά ίσως να μην ήταν τόσο λάθος, αλλά έμελλε να ορίσει τις ζωές όλων. Η γνωριμία των δύο ανθρώπων παίζει καταλυτικό ρόλο στην πλοκή. Ξεγυμνώνει φταίχτες και ψέμματα και λάθη. Ο έρωτάς τους γίνεται πηγή αναταραχών. Ένας άνθρωπος κατηγορείται για δολοφονίες ιερόδουλων. Όλη η αστυνομία είναι ανάστατη. Ο Γιάννης κατηγορείται για τον βιασμό της Κατερίνας, αλλά εκείνη το αρνείται σθεναρά. Ο σύζυγός της όμως έχει φροντίσει ήδη να χτίσει μια πλεκτάνη που να ενοχοποιεί τον Γιάννη. Η Κατερίνα είναι μια πληγωμένη γυναίκα που μετά από την απώλεια του παιδιού της, βιώνει την απόρριψη του άντρα της και καταφεύγει στα χάπια και το ποτό. Θα καταφέρει η Αγγελική (αστυνομικός της υπόθεσης) να σώσει τον Γιάννη από την φυλακή; Θα βρεθεί ο πραγματικός βιαστής που σκοτώνει τις πόρνες;

Το βιβλίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και κυκλοφορεί σε βιβλιοπωλεία και online καταστήματα.

(1693)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr