5 tips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

happy-traveller-2

Απλές συμβουλές για να βρίσκεις πάντα τα πιο οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια.

Το πιο σημαντικό έξοδο σε ένα ταξίδι είναι συνήθως τα αεροπορικά εισιτήρια. Με τις παρακάτω όμως απλές συμβουλές μπορείς να βρεις τις καλύτερες προσφορές και να ταξιδέψεις οικονομικά μειώνοντας σημαντικά το κόστος ενός ταξιδιού.

1) Κλείσε νωρίς!

Αν θέλεις να κλείσεις οικονομικά εισιτήρια το πιο σημαντικό είναι να κάνεις την κράτηση σχετικά νωρίς. Όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα, όμως αν είναι πάρα πολύ νωρίς οι αεροπορικές εταιρίες δεν έχουν ακόμα ενεργοποιήσει προσφορές για τη συγκεκριμένη πτήση. Για παράδειγμα, 1 χρόνο πριν μπορεί να να μην είναι οικονομική η τιμή η απλά να μη σε αφήνει να το κλεισεις. Συνήθως 2-4 μήνες πριν το ταξίδι μπορείς να βρεις την καλύτερη τιμή. Δεν υπάρχει όμως κανόνας, πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις νωρίς και αν βρεις κατι καλό να το κλείσεις επι τόπου.

2) Υπάρχουν καλύτερες ημέρες (..και ώρες)!

Όταν ψάχνεις αεροπορικά εισιτήρια είναι καλό να τσεκάρεις πολλές εναλλακτικές ημερομηνίες για να ταξιδέψεις, επειδή κάποιες μέρες όπως τα Σάββατα συνήθως τα εισιτήρια είναι πιο φθηνά. Αν έχεις ευελιξία στο πότε μπορείς να ταξιδέψεις αξίζει να διαμορφώσεις το πρόγραμμά σου ανάλογα με το πότε μπορείς να βρεις πιο οικονομικές θέσεις, ψάχνοντας μπρος πίσω 3-4 μέρες. Επίσης οι ώρες ταξιδιού πολλές φορές επηρεάζουν την τιμή. Οι πολύ πρωινές ή βραδυνές πτήσεις είναι συνήθως πιο φθηνές. Αν δε σε χαλάει η ταλαιπωρία, τότε go for it! Απλά πρέπει πάντα να υπολογίζεις και το θέμα του κόστους διαμονής. Πχ αν είναι να πληρώσεις δωμάτιο μια εξτρά μέρα για να φύγεις στις 7 το πρωί ίσως είναι καλύτερο να πληρώσεις κάτι παραπάνω και να φύγεις απόγευμα ώστε να μην πάει χαμένη η διαμονή.

Στο airtickets.gr μπορείς να επιλέξεις αναζήτηση πολλαπλών ημερομηνιών και έτσι να βρεις τον οικονομικότερο συνδυασμό για πτήση αναχώρησης και επιστροφής.

3) Αλλάζουν οι εποχές

Η εποχή που θα ταξιδέψεις σε κάποιο μέρος επηρεάζει πολύ την τιμή. Αυτό εκτός από το αεροπορικό εισιτήριο έχει να κάνει και με την διαμονή. Αν πας περίοδο αιχμής οι τιμές ανεβαίνουν και αυτό εξαρτάται από το μέρος που θες να επισκεφθείς. Πχ τα Χριστούγεννα όλα τα εισιτήρια και οι διαμονές είναι συνήθως πολύ πιο ακριβά. Αν έχεις την επιλογή να ταξιδέψεις άλλη περίοδο θα σου κοστίσει συνήθως πολύ λιγότερο. Επίσης αν κάποιες ημερομηνίες οι πτήσεις και τα ξενοδοχεία για κάποιο μέρος είναι αδικαιολόγητα ακριβά, μπορεί να υπάρχει κάποιο μεγάλο event, έκθεση, φεστιβάλ ή απλά να είναι εθνική γιορτή-αργία στην χώρα που θες να πας και έτσι να υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Αν  έχεις τέτοια υποψία μπορείς να το επιβεβαιώσεις στο google. Το σημαντικό όμως για σένα είναι αν έχεις την ευελιξία, να βρεις άλλες ημερομηνίες για να ταξιδέψεις.

4) Μην περιμένεις

Αν βρεις κάποια πολύ καλή προσφορά, μην χάσεις πολύ χρόνο για να το σκεφτείς. Όσο πιο γρήγορα την κλείσεις τόσο οι μεγαλύτερες πιθανότητες να μην αυξηθεί. Οι προσφορές συνήθως τελειώνουν γρήγορα. Προσωπικά όταν ψάχνοντας γενικά για εισιτήρια βρω κάτι πολύ καλό και οικονομικό, προσπαθώ να το κλείσω επιτόπου και σε δεύτερη φάση μετά κανονίζω τα υπόλοιπα (διαμονή/αυτοκίνητο ή ότι άλλο χρειάζεται το ταξίδι).

5) Επωφελήσου από τον ανταγωνισμό

Σύγκρινε εισιτήρια από πολλά αεροπορικές εταιρίες. Υπάρχουν δρομολόγια που εξυπηρετούνται από διαφορετικές εταιρίες και μπορεί άλλες μέρες και ώρες κάποια να είναι πιο οικονομική από την άλλη και ανάποδα. Επίσης μπορεί κάποια εταιρία να πετάει για κάπου κοντά στο μέρος που θες να πας και να είναι πολύ πιο οικονομική επιλογή. Τέλος μπορεί από κάποια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία να σε βολέυει περισσότερο η αλλαγή αεροπλάνου ή ώρα πτήσης ή φυσικά το γεγονός ότι μπορεί να μην χρεώνει την αποσκευή. Όλοι αυτοί οι παράγοντες κάποιες φορές μπορεί να κάνουν μια πιο ακριβή επιλογή, πιο συμφέρουσα για το ταξίδι σου, οπότε πάντα είναι καλό να τσεκάρεις όλες τις επιλογές που έχει με διαφορετικές αεροπορικές εταιρίες. Για να το κάνεις αυτό μπορείς απλά να χρησιμοποιείς όπως εμείς το airtickets.gr που συγκρίνει και παρουσιάζει με σειρά τιμής, τις εναλλακτικές επιλογές για να ταξιδέψεις εκεί που θες να πας!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook για να παίρνεις μέρος στους διαγωνισμούς μας!

Καλό ταξίδι!

Από τον Ευτύχη Μπλέτσα via Happy Traveller

  (744)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr