Όταν θέλεις να αλλάξεις κάποιον σημαίνει πως ΔΕΝ τον θέλεις.

Γράφτηκε από την Ηλέκτρα Αστέρη στις 6 Απριλίου 2011

Παραδέξου το. Το έχεις δει, «ίσως» να το έχεις βιώσει κιόλας. Δυο άνθρωποι, μια σχέση και η ακατάπαυστη προσπάθεια του ενός να αλλάξει τον άλλον. Πόσο ψυχοθφόρο Θέε μου. Για σένα που έχεις λάβει τέτοιου είδους συμπεριφορά το ξέρεις. Εσύ που το έχεις κάνει το γνωρίζεις ακόμη καλύτερα. Από μια τέτοια κατάσταση ταλαιπωρούνται και οι δύο.  Η σχέση δεν είναι απαραίτητο να είναι ερωτική. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε σχέση. Η σχέση που έχεις με την κολλητή σου, με την αδερφή σου, το αφεντικό σου.

ΖΕΥΓΑΡΙ

Αντί να απολαμβάνεις τους υπέροχους ανθρώπους που σου έστειλε η ζωή -και εσύ  με την σειρά σου επέλεξες ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να βάλεις δίπλα σου-, διαλέγεις να παιδεύεσαι και να παιδεύεις τους γύρω σου. Απορώ αν υπάρχει κάποιος αναγνώστης τούτη την στιγμή που να διαβάζει το κείμενο και να μην έχει βρεθεί σε κάποια από τις δύο θέσεις. Σίγουρα βρέθηκες και το γνωρίζουμε και οι δυο. Για αυτό πρέπει να καταλάβεις αυτό που σου λέω. Είναι μεγάλη ανάγκη να ΔΕΙΣ.

Είναι λάθος να προσπαθείς να αλλάξεις κάποιον, ίσως ένα από τα μεγαλύτερα που κάνει ο άνθρωπος. Ένα από τα μέγιστα επιχειρήματά μου για να στηρίξω αυτό που σου λέω είναι πως πρώτα θα πρέπει να τελειοποιήσεις εσύ τον εαυτό σου σε όλα και έπειτα να απαιτήσεις από τους συνανθρώπους σου την τελειότητα. Είναι εντελώς γελοίο να είσαι γεμάτος ελαττώματα και να  «απαιτείς» από τον σύντροφό σου να κάνει τα σωστά πράγματα την σωστή στιγμή. Έχεις την εντύπωση ότι εσύ είσαι τέλειος -α ;

Θα σου απαντήσω εγώ. Όχι δεν είσαι , αλλά παρόλα αυτά συνεχίζεις να προσπαθείς να αλλάξεις έναν άνθρωπο που επέλεξες να βάλεις στην ζωή σου. Αν o άλλος δεν ήταν όλα όσα ονειρεύτηκες μπορείς απλά να αλλάξεις ταίρι ή να κάνεις μαζί του έναν εποικοδομιτικό διάλογο για το πως θα μπορούσε να αλλάξει όλο αυτό. (αν είναι εφικτό) Οι σχέσεις που μας καταπιέζουν αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ναι, αυτό είναι το πρόβλημα. Όπως για παράδειγμα οι συγγενείς. Δεν τους διαλέγεις. Απλά γεννιέσαι και είναι εκεί , στο πλάι σου.  Το κλειδί για να λύσεις την όποια καταπίεση σου προσφέρει κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο. Δες πίσω… δες από που πηγάζει όλη αυτή η ανάγκη εξουσιάς από αυτόν ή από εσένα τον ίδιο. Καταπολέμησέ το. Δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο. Μίλα με το άτομο, κάνε ξεκάθαρη την δυσαρέσκειά σου σε όλο αυτό. Νιώσε δυνατός και ξεπέρασε την μικροπρέπεια που έχει η ανάγκη να εξουσιάζεις.

Κάνε ότι πιο υπέροχο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε έναν άλλον. Αγκάλιασέ τον. Αλλά όχι με τα χέρια σου με την ψυχή σου. Κάν΄ τον να νιώσει πως τον αγαπάς όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Δείξ΄του πως πραγματικά αγαπάς ΟΛΑ αυτά που είναι και όχι κομμάτια του. Αλλιώς δεν έχει αξία η αγάπη… Αλλιώς δεν έχει αξία τίποτα…Προσπάθησε να «μεταμορφώσεις» την δική σου ψυχή πρώτα και έπειτα θα δεις πως αυτομάτως θα αρχίζεις να ζεις με τον τρόπο που θέλεις χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει η ανάγκη να αλλάξεις κάτι στους άλλους.

Είναι πολύ άδικο να είσαι με έναν άνθρωπο και να επιθυμείς την αλλαγή του. Αυτή είναι η πιο ισχυρή απόδειξη ότι ΔΕΝ τον θέλεις. Τουλάχιστον όχι αυτόν. Ίσως κάποιον που έχει πολλά κοινά στοιχεία μαζί του, αλλά όχι αυτόν. Η ανάγκη του ανθρώπου να κατακρίνει, να μειώνει και να ελέγχει δείχνει συμπεριφορά κατώτερου όντος. Αν κάποιος θέλει να συγκαταλέγεται σε αυτά δεν πρέπει να έχεις κανένα πρόβλημα αλλά … ένα  θα πρέπει να του πεις:

Get out of my life! =)

(1871)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr