Πάπιγκο: Ο λόγος που οι πλαγιές της Τύμφης είναι τόσο όμορφες | Ζαγοροχώρια

papigko-happy-traveller-1024x683

Το Πάπιγκο είναι ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ηπείρου σε υψόμετρο 960 μέτρων. Είναι μάλιστα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής και ο οικισμός είναι φυσικά ανακηρυγμένος παραδοσιακός. Τα καλοχτισμένα σπίτια του, τα γραφικά δρομάκια του και το φαράγκι του Βίκου που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση σε κάνουν να θέλεις να το επισκεφθείς αμέσως.. τώρα!

Γενικές Πληροφορίες:

Χωρίζεται σε Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο και η κοινότητα έχει πληθυσμό 357 κατοίκους. Απ’ αυτούς οι 280 μένουν στο Πάπιγκο και οι 77 στο Μικρό Πάπιγκο. Από το Πάπιγκο κατάγονταν ο λόγιος Μιχαήλ Αναγνωστόπουλος ή Άναγκνος και ο γλωσσολόγος Γεώργιος Αναγνωστόπουλος. Ο οικισμός γνωρίζει ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες και για αυτό τον λόγο άρχισε με αργά βήματα να αυξάνεται και ο πληθυσμός του.

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr (507)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr