24 ώρες στην Αψίδα του Θριάμβου και την Champs Élysées με την Άσπα | 2015

Arc de Triomphe aspa copy

Η Άσπα σήμερα βρέθηκε να περπατάει στην φανταστική και πασίγνωστη  Champs Élysées και να συναντά στο δρόμο της το  μνημείο της Αψίδας του Θριάμβου. Η βόλτα στο Παρίσι μας κάνει πάντα να νιώθουμε λίγο πιο ρομαντικοί οπότε ας αφεθούμε για ακόμη μια φορά στις εικόνες της Άσπας και ας νιώσουμε και εμείς πως είμαστε εκεί μαζί της.

Το μνημείο της Αψίδας του Θριάμβου

Το μνημείο της Αψίδας του Θριάμβου (συχνά αναφερόμενο και ως Arc de Triomphe) είναι νεοκλασικό αρχιτεκτόνημα – μνημείο μορφής θριαμβικής αψίδας. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού επί της πλατείας του Αστέρα (Place de l’Étoile), σήμερα ονομαζόμενης πλατείας Σαρλ ντε Γκωλ (Place Charles de Gaulle). Η ιστορία της Αψίδας πάει κάπως έτσι…: Την επομένη της νίκης του στο Αούστερλιτς ο Γάλλος Αυτοκράτορας Ναπολέων ο Α’ είπε, απευθυνόμενος προς το στράτευμά του: “Δεν θα επιστρέψετε στις εστίες σας, παρά μόνο περνώντας κάτω από αψίδες θριάμβων”. Έδωσε εντολή για την κατασκευή της στις 18 Φεβρουαρίου 1806.

Arc de Triomphe 11

 Champs Élysées

Η Champs Élysées δηλαδή ένας από τους πιο γνωστούς δρόμους του Παρισιού πάντα σφύζει από ζωή και κάνει τις τσέπες μας πιο άδειες και τα χέρια μας πιο γεμάτα. Όπως κατάλαβες εκεί βρίσκονται τα πιο γνωστά μαγαζιά και οι πιο καλές μάρκες του Παρισιού και όχι μόνο. Η λεωφόρος Σανς Ελυζέ αρχίζει από την πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ ή αλλιώς Ετουάλ που σχεδίασε ο βαρόνος ΟΣµάν.

Όλες οι φωτογραφίες είναι από την βόλτα της Άσπας στο Παρίσι της Γαλλίας και οι φωτογραφίες ανήκουν στην ίδια.
Άσπα Μόντζαλα Facebook

travel (1842)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr