Πασχαλινά Τσουρέκια

tsourekia

Και επειδή έφτασε ο καιρός που τα τσουρέκια έχουν την τιμητική τους, δεν θα μπορούσαμε να μην σας παρουσιάσουμε στο BeautyStars.gr την πιο σούπερ συνταγή για άψογα μοσχοβολιστά τσουρέκια.

ΥΛΙΚΑ

-Αιγοπρόβειο βούτυρο γάλακτος (0.35γρ.)
-Βούτυρο αγελαδινό (0.35γρ)
-Γάλα φρέσκο (100ml)
-Zάχαρη (160γρ.)
-Αυγά (4τμχ)
-Μαχλέπι (1 κουταλάκι του γλυκού)
-Μαστίχα (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
-Νερό χλιαρό (100ml)
-Mαγιά νωπή (40γρ.)
-Αλεύρι σκληρό (600γρ.)
-Αμύγδαλα φιλέ (100γρ.)

tsourekia1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα απ’όλα τρίβουμε την μαστίχα μας με την βοήθεια ενός multi (εκτός και αν έχουμε αγοράσει έτοιμη τριμμένη) και μέσα σε ένα γουδοχέρι, κοπανίζουμε το μαχλέπι μας.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μας σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την μαστίχα, το μαχλέπι και την ζάχαρη (χωρίς να ανακατέψουμε για να μην μας ‘’αρπάξει’’ το γάλα) και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, λειώνουμε και τα δύο είδη βουτύρου και τα μεταγγίζουμε κατόπιν στο γάλα μας.

Μέχρι να ζεσταθεί το γάλα μας σε μια μπασίνα τοποθετούμε το νερό μας και διαλύουμε την μαγιά μας. Το γάλα μας δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 50’C διότι θα καταστρέψει την μαγιά .Εφόσον πιάσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία, το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα τρία από τα τέσσερα αυγά, ανακατεύοντας καλά… Ρίχνουμε και την μαγιά μας και ζυμώνουμε πάρα πάρα πολύ καλά προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι που η ζύμη μας να ξεκολλάει από τα χέρια μας… Σε περίπτωση που σας κολλάει στα χέρια ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελάχιστο αλεύρι ακόμα.

Τοποθετούμε την ζύμη μας σε μια άλλη λεκάνη καθαρή, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα ,την τοποθετούμε σε ένα ζεστό μέρος της κουζίνας και την αφήνουμε 3-4 ώρες για να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί ο όγκος της.Ξανά ζυμώνουμε ελαφρώς και χωρίζουμε την ζύμη μας σε τέσσερα ίσα μέρη. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και πλάθουμε τέσσερα μπαστούνια, πλέκοντας τα σε πλεξούδα. Τοποθετούμε τις πλεξούδες μας σε μια λαμαρίνα, εφόσον τις έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τις ξανά αφήνουμε για μια ώρα να ξεκουραστούν και να ξανά φουσκώσουν. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το αυγό μας και με την βοήθεια ενός πινέλου τα αλείφουμε (ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΡΥΠΗΣΕΙ Η ΖΥΜΗ,δεν θα σας φουσκώσουν τα τσουρέκια), πασπαλίζουμε με το φιλέ αμύγδαλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C για μια ώρα περίπου σε φούρνο με αέρα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

(957)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Χριστόπουλος Αθανάσιος

Ο Χριστόπουλος Αθανάσιος είναι επίλεκτο μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων και ιδιοκτήτης του εστιατορίου ''Αστυφαγιά'' στην Αστυπάλαια. Αρθρογραφεί για το beautystars.gr αφήνοντας την δική του food πινελιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr