Πέτρα: Το γραφικό χωριό της Λέσβου

IMG_9763

Η Πέτρα της Λέσβου είναι από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του νησιού. Εμείς την επισκεφθήκαμε καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον Μόλυβο, το μέρος όπου εμείς είχαμε ως βάση, κατά την διαμονή μας εκεί.

IMG_9770

Η οικονομία του οικισμού της Πέτρας, στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, λόγω της ομορφιάς του αλλά και της μεγάλης παραλίας του. Το κυριότερο αξιοθέατο του χωριού, είναι ο ναός της Παναγίας Γλυκοφιλούσας που στέκεται περήφανος πάνω σε ένα βράχο και φαίνεται από όπου και αν βρίσκεσαι στον οικισμό. Σύμφωνα με τοπικό μύθο, η Παναγία η Γλυκοφιλούσα έκανε θαύμα της κατά την κατασκευή του ναού. Η Πέτρα, Λέσβου αποτελείται από 1.200 κατοίκους περίπου και διαθέτει Δημοτικό, Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο.

IMG_9761

(1873)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr