Ο πύργος του Σαρακίνη | Σάμος

kastro samou

Ο πύργος του Σαρακίνη είναι λίγο έξω από τον παραλιακό οικισμό του Ηραίου, στη νότια Σάμο. Αποτελεί το παλαιότερο πυργόσπιτο που κατασκευάστηκε στο νησί και χρονολογείται το 1577. Αποτέλεσε κατοικία του Νικόλαου Σαρακίνη. Δίπλα ακριβώς στο κτίριο υπάρχει η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του 1602. Το πύργο κληρονόμησε αργότερα η Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Πάτμο. Ο πύργος ανήκει στη  Μονή μέχρι και σήμερα.

kastro samou skulakia

Αυτά τα σκυλάκια θα τα βρεις έξω από τον πύργο του Σαρακίνη. Θυμίσου πριν πας να πάρεις και κάτι για να τα ταίσεις pls! :) (954)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr