Πισοδέρι: Το ιστορικό χωριό των Κασομούληδων

pisoderi-nomos-florinas-happy-traveller-4-1024x683

Το Πισοδέρι είναι ένα ορεινό χωριό που θα ανακαλύψεις στις πλαγιές του όρους Βαρνούντα. Από το Πισοδέρι καταγόταν η γνωστή οικογένεια Κασομούλη που αγωνίστηκε στην Ελληνική επανάσταση του 1821, με σημαντικότερο αγωνιστή, τον Νικόλαο Κασομούλη. Μπορείς να δεις την προτομή του να κοσμεί την πλατεία του χωριού.

Γενικές Πληροφορίες:

Το Πισοδέρι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1450 μ. και απέχει από τη Φλώρινα 22 χλμ. Σήμερα δυστυχώς οι μόνιμοι κάτοικοί του το χειμώνα δεν ξεπερνούν τους 20. Από το χωριό κατάγονται πολλοί αγωνιστές της Ελληνικής επανάστασης του 1821 όπως ο Γεώργιος Κασομούλης, ο Δημήτριος Κασομούλης, ο Κωνσταντίνος Κασομούλης, ο Νικόλαος Κασομούλης και άλλοι.

 

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr (899)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr