Καθαρά χέρια σημαίνει… σεβασμός στον συνάνθρωπο!

Με την καθαριότητα των χεριών μου δεν είχα πάντα κόλλημα. Τα τελευταία χρόνια όμως λόγω της γενικότερης έξαρσης ιώσεων κτλ. ένιωσα αρκετά ευάλωτη και άρχισα να προσέχω λόγο παραπάνω. Η καθαριότητα των χεριών πιστεύω πως είναι η μισή αρχοντιά. Γιατί το λέω αυτό; Μα γιατί τα χέρια είναι αυτά  που έρχονται σε επαφή με τους συνανθρώπους μας τόσο συχνά. Δίνουμε το χέρι μας για να συγχαρούμε, για να βοηθήσουμε, για να δώσουμε, για να πάρουμε, ακουμπάμε τους πάντες με τα χέρια μας απλά και μόνο για να πούμε ένα “χαίρω πολύ”. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αν σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας είναι να έχουμε πάντα καθαρά και απολυμασμένα τα χέρια μας.

septona greece

Οι κοινωνικές συναναστροφές είναι πολύ σημαντικές για την ανθρώπινη κοινωνία. Μέσω των κοινωνικών συναναστροφών εξελισσόμαστε, γινόμαστε καλύτεροι, πιο δυνατοί και πιο έμπειροι. Αναπτύσσουμε τομείς που δεν ξέραμε καν πως είμαστε καλοί γιατί κάποιος από το κοινωνικό μας περιβάλλον μας είπε ένα καλό λόγο ή μας παρότρυνε για κάτι. Πόσο όμορφο είναι αυτό; Πόσο όμορφο είναι να λαμβάνεις ουσιαστική αγάπη από κάποιον που σε ξέρει απλά και να ομορφαίνεις τη ζωή σου μέσα από αυτό;

septona greece

Αγγίζουμε τόσους ανθρώπους , τόσα αντικείμενα , τόσα μικρόβια και τόσους μικροοργανισμούς. Είναι άσχημο να μην προσέχουμε την προσωπική μας υγιεινή πόσο μάλλον όταν έρχεται σε τόσο άμεση επαφή με τους άλλους. Η καθαριότητα των χεριών είναι αναγκαία γιατί:

✔Μας βοηθά να μειώνουμε την πιθανότητα ιώσεων και ασθενειών (Το 80% των ασθενειών που οφείλονται στα μικρόβια μεταδίδονται με το άγγιγμα.)
✔Μας βοηθά να μην μεταφέρουμε μικρόβια από τον ένα στον άλλον και από το ένα αντικείμενο στο άλλο
✔Αναδεικνύει το επίπεδό μας καθώς το να μην σεβόμαστε το σώμα μας δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τον ίδιο μας τον εαυτό.

septona greece

Είναι καλό να πλένουμε τα χέρια μας στον νεροχύτη ή να καθαρίζουμε με ένα μαντηλάκι Septona όταν:

✔γυρίζουμε στο σπίτι από έξω
✔αγγίζουμε κέρματα και χαρτονομίσματα
✔χρησιμοποιούμε την τουαλέτα
✔φτερνιζόμαστε
✔βρισκόμαστε σε δημόσιους χώρους και όταν μπαίνουμε σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
✔αγγίζουμε ρυπαρές περιοχές του σώματος μας (μύτη, αυτιά, μαλλιά, κ.α)
✔πριν φάμε
✔μετά από την ενασχόλησή μας με τα ζώα

Τα μαντηλάκια Septona Cotton Care με οινόπνευμα είναι για μένα καιρό τώρα η καλύτερη λύση για όλα όσα προανέφερα. Με έχουν βοηθήσει πολύ στην καθημερινότητά μου και πάντα κουβαλάω ένα πακέτο στην τσάντα μου μιας και είναι βέβαιο πως θα τα χρειαστώ.
Εσύ; Τι μέθοδο καθαρισμού χεριών ακολουθείς;

Photo by Lisa

(1578)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

2 comments

  1. Lila Amanatidou says:

    Τα λατρεύω, δεν βγαίνουν ποτέ από την τσάντα μου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr