Σύμη: Ο παράδεισος των Δωδεκανήσων | 2015

simi celestyal cruises beautystarsgr 2015 n copy

Η Σύμη είναι το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Φέτος το επισκέφθηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό καθώς πιστεύω πως είναι ένα από τα πιο όμορφα και ήρεμα νησιά που διαθέτουμε στην Ελλάδα. Το φυσικό της λιμάνι είναι ο Γιαλός, (εκ του Αιγιαλός) και γύρω του είναι κτισμένη η πόλη αμφιθεατρικά. Όλα τα σπίτια έχουν συγκεκριμένη τεχνοτροπία και αυτό κάνει ακόμη πιο όμορφη την φυσική ομορφιά του νησιού.

Ο Πλούτο λάτρεψε το νησί και θα καταλάβεις ευθύς αμέσως γιατί…

simi celestyal cruises beautystarsgr 2015 v

Μυθολογία και Σύμη

Η Σύμη είναι γνωστή από τη μυθολογία. Στο νησί, σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκαν οι τρεις Χάριτες. Το σημερινό όνομά της το οφείλει, σύμφωνα με το Διόδωρο το Σικελιώτη, στη Νύμφη Σύμη, που κατά το μύθο ζευγάρωσε με τον Ποσειδώνα, θεό της θάλασσας. Καρπός του έρωτά τους υπήρξε ο Χθόνιος, που έγινε βασιλιάς των πρώτων κατοίκων του νησιού. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η Σύμη ήταν κόρη του Ιαλύσου και της Δώτιδας και ήταν η επώνυμη ηρωίδα του νησιού. Τη Σύμη στην αρχαιότητα τη συναντάμε και με άλλες ονομασίες, όπως Καρική, Έλκουσα, Αίγλη και Μεταποντίς, οι οποίες όμως ήταν προγενέστερες. Πρώτοι κάτοικοι του νησιού θεωρούνται οι Κάρες και οι Λέλεγες, από τη γειτονική μικρασιατική ακτή.

simi celestyal cruises beautystarsgr 2015 bsimi celestyal cruises beautystarsgr 2015 d simi celestyal cruises beautystarsgr 2015 f simi celestyal cruises beautystarsgr 2015 m simi celestyal cruises beautystarsgr 2015 p simi celestyal cruises beautystarsgr 2015 r simi celestyal cruises beautystarsgr 2015 t simi celestyal cruises beautystarsgr 2015 y simi celestyal cruises beautystarsgr 2015 z simi celestyal cruises beautystarsgr 2015 a simi celestyal cruises beautystarsgr 2015 o simi celestyal cruises beautystarsgr 2015 simi celestyal cruises beautystarsgr a simi celestyal cruises beautystarsgr b simi celestyal cruises beautystarsgr csimi celestyal cruises beautystarsgr j simi celestyal cruises beautystarsgr r simi celestyal cruises beautystarsgr rp simi celestyal cruises beautystarsgr sr simi celestyal cruises beautystarsgr u simi celestyal cruises beautystarsgr uy simi celestyal cruises beautystarsgr w simi celestyal cruises beautystarsgr y

Το ταξίδι μας στη Σύμη έγινε στα πλαίσια της κρουαζιέρας μας με ένα από τα πλοία της Celestyal Cruises. Το όνομα αυτού Crystal. Αν θέλεις να δεις την περσινή μας κρουαζιέρα δες εδώ. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την εταιρία Celestyal Cruises δες εδώ

10734262_890086024337398_1900501768374669557_n

Μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο instagram και το facebook , εκεί ανεβαίνουν απευθείας οι φωτογραφίες και μαθαίνεις που βρισκόμαστε και τι κάνουμε! Ο Ευτύχης, εγώ και ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΑΣ!

(1104)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr