Όταν ο σκύλος μου πάει παραλία

Dog-In-Beach-Watch-Sunset-Wallpaper-HD-Dekstop

Βλέπω πολλά post, πολύ χολή, πολύ ένταση και πολύ κακό για το τίποτα. Πραγματικά το καλοκαίρι είναι η χαρά του Θεού και εμείς με τους σκύλους μας είμαστε έτοιμοι να το χαρούμε. Βλέπω ιδιοκτήτες σκύλων να βρίζουν ανθρώπους, γιατί δεν τους “αποδέχονται” στην παραλία. Βλέπω λουόμενους να ταράζονται από την παρουσία τετράποδων και γενικώς βλέπω ένα online -και όχι μόνο- ξεκατίνιασμα χωρίς προηγούμενο τύπου:
-”Πάρε το βρωμόσκυλο από τη θάλασσα εκεί κάνει μπάνιο το παιδί μου”
-”Το παιδί σου κατουράει τη θάλασσα”
Και άλλες τέτοιες συνομιλίες κορυφής αλλά και πολύ χειρότερα με σκοπό να θίξουν την αντίθετη πλευρά. Ρε παιδιά; Για σταθείτε λίγο… μόνο στο δικό μου σπίτι μου έμαθαν να μην ενοχλώ τον διπλανό μου; Αν εγώ προσωπικά βρισκόμουν στην κατάσταση αυτή σε όποια θέση και αν ήμουν θα υποχωρούσα. (Μιλάω εκ του ασφαλούς μιας και ακόμη δεν βρέθηκα σε παρόμοια κατάσταση).

Αν ήμουν όμως στην θέση του λουόμενου που σιχαίνεται (τόσο πολύ πια) παιδί και σκυλί στην ίδια θάλασσα θα πήγαινα πιο πέρα ή θα μάζευα τα μπογαλάκια μου να φύγω. Αν ήμουν στην θέση του ιδιοκτήτη σκύλου (όπου και είμαι) θα πήγαινα πιο πέρα  και αν πάλι ενοχλούσα αναγκαστικά θα εγκατέλειπα την παραλία και θα έβρισκα κάποια άλλη.  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος ντόρος, τόση έχθρα και τόσα άσχημα σχόλια με νομικές αποφάσεις κτλ όταν μιλάμε για κάτι τόσο όμορφο και αγνό όσο το μπάνιο του σκύλου μας.

Λατρεύω τον σκύλο μου και δεν τον βάζω ούτε πιο πάνω από ανθρώπους, ούτε πιο κάτω. Τον βάζω εκεί που του αξίζει. Όμως ποτέ δεν θα γίνουμε εγώ και η Ήρα αφορμή για να ενοχλήσουμε συνανθρώπους μας όταν ξέρουμε ότι εκεί έξω κυκλοφορεί κόσμος με αλλεργίες στα ζώα ή ακόμη και με απλή δυσφορία στη θέα του σκυλιού στην θάλασσα. Να ξεκαθαρίσω παρόλα αυτά πως δεν θα άφηνα κανέναν άνθρωπο να μειώσει, βρίσει , κακομεταχειριστεί τον σκύλο μου. Αν γινόταν κάτι τέτοιο και τους καλούς τρόπους θα ξεχνούσα και θα γινόμουν πιο σκύλα και από την σκύλα μου! :D

beach

Θέλω σήμερα να σας δώσω κάποιες συμβουλές για αυτό το θέμα καθώς βλέπω πως πραγματικά ζούμε σε έναν κόσμο που ο καθείς κοιτάει τον εαυτό του. Όταν βιώνεις μια τέτοια κατάσταση πρέπει πάντα να μπαίνεις στη θέση του άλλου… και αυτό συνήθως το ξεχνάμε.

Αν ήμουν στη θέση του λουόμενου θα πίστευα:
1. Πως η θάλασσα ανήκει πρώτα σε μένα και μετά στον σκύλο οπότε δικαιούμαι να κάνω πρώτος μπάνιο
2. Το παιδί μου είναι πιο καθαρό από τον σκύλο
3. Έχω δικαίωμα εφόσον είμαι πολίτης αυτής της χώρας να απολαμβάνω το μπάνιο μου όπως εγώ θέλω
4. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να έχω αλλεργία εγώ ή άλλα μέλη της οικογένειάς μου
5. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να μην βάζω το παιδί μου να κάνει μπάνιο στην ίδια θάλασσα με έναν σκύλο

Από την άλλη αν ήμουν ιδιοκτήτης σκύλου θα πίστευα:
1. Πως η φύση ανήκει πρώτα στα ζώα και μετά στους ανθρώπους (ή και όχι απαραίτητα αλλά ίσως να ήμουν πολύ πιο διαλλακτικός με το θέμα)
2. Το παιδί σου μπορεί να είναι πιο καθαρό, αυτό δεν σημαίνει πως ο σκύλος είναι βρώμικος ή κινδυνεύεις να σε κολλήσει κάτι
3. Το σκυλί μου έχει κάθε δικαίωμα να κάνει μπάνιο
4. Σέβομαι το ενδεχόμενο της αλλεργίας σου αλλά αν έχουμε μια απόσταση δεν πρόκειται να πάθεις κάτι. Άλλωστε οι πιο έντονες αλλεργίες είναι σε γάτες και όχι σε σκύλους
5. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας αφού ο σκύλος μου έχει κάνει όλα του τα εμβόλια και μπανιαρίζεται πολύ συχνά ειδικά το καλοκαίρι που ζεσταίνεται και περισσότερο.

dog-beach

Όπως βλέπεις ο καθείς έχει τα δίκια του. Σωστά ή λάθος τα έχει. Και για τον καθένα αυτό είναι ένα γεγονός. Καλό θα ήταν πριν κάνουμε ή πούμε οτιδήποτε να σκεφτούμε και την ελευθερία του άλλου και όχι μόνο τη δική μας. Εγώ προσωπικά το θεωρώ τόσο μικρό θέμα που δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να μαλώσω με κάποιον άνθρωπο για αυτό εκτός αν πρόσβαλε τον σκύλο ή εμένα. Γενικώς θεωρώ πως πρέπει να είμαστε διαλλακτικοί σε τέτοιες περιστάσεις γιατί δεν ξέρουμε τι έχει περάσεις/περνάει αυτός στον οποίο μιλάμε.

Στην περίπτωση του λουόμενου:
1. Αν σε ενοχλεί πολύ πήγαινε πιο πέρα στην παραλία
2. Αν σε ενοχλεί ακόμη , φύγε από την παραλία
3. Δεν είναι ανάγκη να είσαι αγενής με τον ιδιοκτήτη σκύλου.

Στην περίπτωση του ιδιοκτήτη:
1. Σκέψου πως επειδή εσύ “δημιουργείς” το θέμα ίσως θα ήταν καλύτερο να το ξανασκεφτείς να πας σε μια παραλία που είναι γεμάτη κόσμο. Επέλεξε μια παραλία που θα είστε λίγοι οπότε μειώνεις σημαντικά τη πιθανότητα παρατήρησης. Επέλεξε μια ώρα που δεν πάει πολύ ο κόσμος για μπάνιο όπως πολύ πρωί ή πολύ απόγευμα.
2. Ίσως θα ήταν πιο συνετό αν σου γίνει παρατήρηση να φύγεις και όχι να συνεχίσεις να προκαλείς και να αφήνεις τον σκύλο να γαυγίζει και να ταράζει την παραλία αλλά και αυτόν που έχεις ενοχλήσει.
3. Μην μιλήσεις άσχημα στον λουόμενο. Θέλει και αυτός να χαρεί το καλοκαίρι του όπως εσύ και ο σκύλος σου.

dog-girl-summer-beach-sea-azure-blue-nature

Αν κάποιος διαβάσει όλα αυτά θα νομίζει πως δεν έχω καν ζώο. Πραγματικά είμαι ένας άνθρωπος που από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στο σπίτι έχουμε σκύλους, χελώνες, γάτες και κουνέλια. Άρα το ενδεχόμενο να μην αγαπάω τα ζώα είναι μάλλον χλωμό. Η μόνη διαφορά μου με τους υπόλοιπους είναι πως καταλαβαίνω και τους υπόλοιπους ανθρώπους που μπορεί να μην θέλουν ή να μην μπορούν να κάνουν μπάνιο με έναν σκύλο (χωρίς να υποβιβάζω τα αγαπημένα μου τετράποδα).

Πάντα θα είμαι υπέρ των ιδιοκτητών σκύλων. :)

Ξέρω πως ίσως να μην συμφωνήσουν κάποιοι αλλά δεν μπορώ να μην εκφέρω τη γνώμη μου. Ευχαριστώ. Θα χαρώ να ακούσω και τις δικές σας.

(1770)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr