Σταμάτα να είσαι αυτό που θέλουν οι άλλοι να δουν

stamata-eisai-theloun-alloi-doun-

Σκέφτεσαι πάντα αυτό που θέλει ο κόσμος.
Μα ο κόσμος ζητάει πολλά.
Και είναι αμείλικτος.
Και σου επιβάλλεται.
Και ζητάει πράγματα που ούτε ο ίδιος δεν κάνει.

Να είσαι καλός στα μαθήματα. Να είσαι έξυπνος, αλλά να είσαι και πονηρός. Να πας στο Πανεπιστήμιο. Να κερδίζεις και ας μην είναι με την αξία σου. Να ανεβαίνεις σκαλοπάτια. Και ας είσαι αγενής. Να είσαι αίλουρος, να ξεγλιστράς. Να παίρνεις επαίνους. Να παίρνεις πτυχία. Να δουλεύεις πολύ. Πάρα πολύ. Να παντρευτείς. Να κάνεις παιδιά. Να έχεις γνωστούς πολλούς γνωστούς. Να έχεις και φίλους, πολλούς φίλους. Ξέρεις από εκείνους τους ψεύτικους.

 

Να έχεις smartphone. Να έχεις facebook. Να έχεις συγκεκριμένο ύψος. Συγκεκριμένα κιλά. Να έχεις επώνυμα ρούχα, αλλιώς είσαι ξενέρωτος. Να έχεις πολλούς followers αλλιώς είσαι ένα τίποτα. Να ακούς ό,τι ακούν οι πολλοί. Να κάνεις ό,τι κάνουν οι πολλοί. Να σκέφτεσαι ό,τι σκέφτονται οι πολλοί. Να αγοράζεις. Να είσαι με τον όχλο. Να μην ξεχωρίζεις, γιατί ενοχλεί.

Είναι τόσο κουραστικό και όσο το βιώνω κουράζομαι και παραπάνω. Εσύ ακόμη; Οι άλλοι είναι τόσοι πολλοί και έχουν τόσες διαφορετικές απόψεις για αυτό που πρέπει να κάνεις, που απλώς σε αποπροσανατολίζουν από τον στόχο σου. Ο στόχος σου είναι ένας: ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ!

Ευτυχισμένος μπορεί να είναι κάποιος χορεύοντας όλη μέρα, άλλος γράφοντας όλη μέρα, άλλος ασχολούμενος με το παιδί του, άλλος ταξιδεύοντας συνεχώς. Το τι κάνει τον καθένα ευτυχισμένο είναι εντελώς υποκειμενικό. Βρες την ευτυχία σου και κάν’ την πραγματικότητα, χωρίς να ακούς τα πρέπει των άλλων. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εσένα τι πραγματικά είσαι, τι πραγματικά θέλεις και για τι πραγματικά προορίζεσαι. Αυτό το ξέρεις μόνο εσύ και πρέπει συνειδητά να βαδίσεις προς τον σωστό δρόμο.

Σταμάτα να είσαι αυτό που θέλουν οι άλλοι να δουν.
Σταμάτα να είσαι αυτό που θέλουν οι άλλοι να ακούσουν.
Σταμάτα να είσαι αυτό που θέλουν οι άλλοι να κρίνουν.

Να είσαι εσύ.
Ξεχωριστός και υπέροχος όπως είσαι.
Χωρίς προσθήκες άλλων.
Η μοναδικότητά σου και εσύ.
Αυτό αρκεί για να κάνεις την αλλαγή στον κόσμο.

Κείμενό της Ηλέκτρα Αστέρη για την Εναλλακτική Δράση. (5362)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr