Τα δώρα των γιορτών που έχουν πραγματική αξία

christmas-1024x683

Η καθημερινότητα.
Η φθορά.
Η επανάληψη.
Όλα όσα σε κάνουν να κουράζεσαι και να μην αντέχεις.
Λες και εξαφανίζονται όταν πλησιάζουν οι γιορτές.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά λες και μειώνουν τις καθημερινές δυσκολίες και να σε κάνουν να νιώθεις πιο ανάλαφρος και ίσως πιο ευτυχισμένος.

Η μεγάλη παγίδα των γιορτών είναι όμως τα δώρα. Ξεχυνόμαστε στους δρόμους της πόλης για να αγοράσουμε στους δικούς μας το καλύτερο μπλουζάκι, το πιο σύγχρονο κινητό και την πιο ακριβή τηλεόραση. Φροντίζουμε να τα τυλίξουμε με πολύχρωμα χαρτιά και να βάλουμε επάνω τους εντυπωσιακές κορδέλες. Καμία φορά παίρνουμε και παραπάνω από ένα δώρο για να δείξουμε την αγάπη μας. Και αυτό δεν είναι κακό. Αντιθέτως είναι μια υπέροχη πράξη αγάπης και προσφοράς. Το λάθος που κάνουμε όλοι είναι αλλού.

Φροντίζουμε που λες να πάρουμε όλα αυτά τα δώρα και να τα προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ενώ πρωτίστως έχουμε παραλείψει πολύ σημαντικότερα πράγματα. Ο παππούς σου θα εκτιμήσει πολύ περισσότερο να τον επισκέπτεσαι (τουλάχιστον) μια φορά την εβδομάδα όλο το χρόνο και ας μην του πάρεις εκείνο το υπέροχο πουλόβερ. Η μητέρα σου θα νιώσει πολύ πιο ευτυχισμένη αν την παίρνεις περισσότερα τηλέφωνα ή αν απλώς όταν σε παίρνει εκείνη δεν προσπαθείς να το κλείσεις βιαστικά και ας μην της πάρεις εκείνη την ακριβή πασμίνα. Η αδερφή σου θα νιώσει ότι την αγαπάς πολύ παραπάνω αν απλά της το πεις και την πάρεις μια αγκαλιά, όταν θα το έχει ανάγκη και ας μην της πάρεις εκείνα τα παπούτσια που είναι το απόλυτο τρεντ. Ο δεσμός σου θα είναι πολύ πιο ευγνώμον αν του δείχνεις συχνότερα πόσο σημαντικός είναι για σένα και ας μην του πάρεις εκείνο το πανάκριβο ρολόι .

Και εντάξει όλα αυτά είναι καλά. Και τα δώρα είναι καλά και η υπερκατανάλωση – καμία φορά-. Όμως πριν κάνουμε όλα αυτά, μάλλον θα πρέπει να σκεφτούμε όλα τα άλλα που πρέπει να κάνουμε. Τα μικρά. Τα συναισθηματικά. Τα καθημερινά. Και ίσως εκείνα που έχουν και τη μεγαλύτερη αξία.

Ένα τηλέφωνο για να δείξουμε ενδιαφέρον.
Μία αγκαλιά για να προσφέρουμε ασφάλεια.
Ένα “είμαι εδώ για σένα” για να χαρίσουμε σιγουριά.
Μία επίσκεψη σε κάποιο, συγγενή, φίλο ή γνωστό που το έχει ανάγκη για να του δώσουμε να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος του.
Ένα συγνώμη για να δείξουμε ότι καταλαβαίνουμε και έχουμε τη δύναμη να επιβληθούμε στον κακό μας εαυτό.
Μία υποχώρηση σε έναν καυγά για να δείξουμε πως ο άνθρωπος που έχουμε απέναντι μας είναι σημαντικότερος από το εγώ και τα νεύρα μας.

Όλα αυτά και άλλα τόσα προσθέτουν μικρά λιθαράκια στον καθημερινό αγώνα του ανθρώπου να γίνεται καλύτερος και με αυτό τον τρόπο να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του σε όσους αγαπάει.

Όλα αυτά είναι τα μικρά λιθαράκια που χτίζουν τις γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων για γερές φιλίες, αχώριστες σχέσεις και ευτυχισμένους συγγενείς.

Δεν χρειάζονται πολλά.
Χρειάζεται μόνο η καρδιά.
Και αν έχεις κάνει όλα αυτά, πάρε και τα δώρα σου και κάνε τις πιο όμορφες γιορτές του κόσμου.
Αλλά κάνε αυτά.
Πρώτα αυτά.
Πρώτα η καρδιά.
Γιατί τελικά αυτή είναι το πραγματικό δώρο των γιορτών.

Καλή χρονιά και ευτυχισμένο 2020.

(2011)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr