Ο θηλασμός δεν είναι δύσκολος. Δύσκολο είναι μόνο ό,τι δεν θέλεις να κάνεις.

Κάποιοι θα σου πουν ότι πρέπει να θηλάζεις απαραίτητα. Κάποιοι πάλι ότι αρκεί μέχρι τον 6ο μήνα. Άλλοι ότι πρέπει σίγουρα μέχρι το ένα έτος ενώ άλλοι ότι τζάμπα παιδεύεσαι και ότι η σκόνη γάλα κάνει την ίδια δουλειά.
breastfeeding
Σέβομαι κάθε άνθρωπο που από προσωπική εμπειρία λέει κάτι σε κάποιον. Σέβομαι κάθε άνθρωπο που θέλει απλώς να πει τη γνώμη του ή να συμβουλέψει και σέβομαι κάθε άνθρωπο που επειδή γνωρίζει δίνει συμβουλές.
Παρόλα η κάθε μαμά που προσπαθεί για το καλύτερο πρέπει να μάθει αυτό.. Μην ακούς κανέναν.. Μην ακούς τίποτα και από κανέναν. Κάνε ό,τι σου λέει η καρδιά και ο δεσμός με το μωρό σου. Αν εσύ θέλεις να θηλάσεις 6 μήνες καν’ το. Αν θέλεις να θηλάσεις 2 χρόνια πάλι καν’ το και ας σου λένε όλοι τα δικά τους. Αν θέλεις να του δώσεις σκόνη δωσ’ του. Κάνε ό,τι εσύ θεωρείς σωστό για το παιδί σου χωρίς να ακούς τι λέει ο καθένας. Εσύ και μόνο εσύ είσαι υπεύθυνη για αυτή τη ζωούλα και κάνεις πέρα από εσένα δε ΝΙΩΘΕΙ καλύτερα τις ανάγκες του.
mommy-
Διάβασε όμως πριν πάρεις την απόφαση και ενημερώσου από πολλές πηγές, πολλούς ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον θηλασμό και προπάντων με κέντρο την υγεία του μωρού. Γιατί αν δεν θηλάσεις δεν υπάρχει γυρισμός. Ενώ αν θηλάσεις και αλλάξεις γνώμη στην πορεία μπορείς να το σταματήσεις.
Επίσης η δική μου συμβουλή σε νέες μαμάδες είναι μια: “Ο θηλασμός δεν είναι δύσκολος. Δύσκολο είναι μόνο ό,τι δεν θέλεις να κάνεις.” 
Σημείωση Νο1: Για να προλάβω όσες καλοπροαίρετα θα γράψουν πράγματα.. Ξέρω πολύ καλά την πραγματική δυσκολία του θηλασμού και δεν χρειάζεται να με ενημερώσει κάποιος για αυτό. Το να μου πείτε πραγματικά πόσο δύσκολο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο δεν έχει ουσία. Το γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Εν γνώση μου λοιπόν ΞΑΝΑΛΕΩ ότι ο θηλασμός δεν είναι δύσκολος. Μπορεί να είναι δεσμευτικός, απόλυτος και κάποιες φορές εξαντλητικός, όμως δεν τον θεωρώ δύσκολο. ΞΑΝΑΛΕΩ, δύσκολο είναι μόνο ό,τι δεν θέλεις να κάνεις.
Σε ότι κάνουμε έχει πάντα σχέση το ποσό πολύ το θέλουμε. Βέβαια κάπου εδώ να πω ότι αν δεν έχεις υποστηρικτικό περιβάλλον τα πράγματα είναι όντως δύσκολα. Χρειάζεσαι ανθρώπους που ξέρουν και σε καταλαβαίνουν. Αν όλες όσες θέλαμε να θηλάσουμε είχαμε γύρω μας ένα τοξικό περιβάλλον σε σχέση με τον θηλασμό.. τότε ναι ο θηλασμός θα ήταν δύσκολος. Και σίγουρα ακόμη πιο απαιτητικός. Όμως και παλι θα τα καταφέρναμε.. γιατί πραγματικά θα το θέλαμε!
Σημείωση Νο2: Μόλις το 1% των γυναικών που θηλάζουν πραγματικά δεν έχουν επαρκές γάλα, στις υπόλοιπες απλώς δεν έχει γίνει σωστή ενημέρωση για τον θηλασμό.
Εμπιστευτείτε τις μαίες σας. Ακούστε τες. Βάλτε το μωρό στο στήθος όσο περισσότερο γίνεται. Αγκαλιάστε το. Ακούστε το. Έτσι εδραιώνεται ο θηλασμός. Μην αφήνετε να σας δηλητριάζουν. Χαρείτε τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σας. Ο θηλασμός πονάει μόνο στην αρχή. Να είστε δυνατές. Το αξίζετε. Και εσείς και το μωρό σας.

(2657)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr