Tips οργάνωσης για Blogging

organization blogging

Με έχετε ρωτήσει πολλές φορές πως μπορείτε να έχετε ένα πιο οργανωμένο blog, με συνεχόμενα θέματα και αυξανόμενη ροή συνεπής προς το κοινό που σας παρακολουθεί. Ήρθε η στιγμή να αναλύσουμε το πως μπορείτε να το πετύχετε και εσείς. Πάμε να μάθουμε τα βασικά βήματα.

Οργάνωσε τώρα το “blogging” σου!

Αν θέλεις να bloggάρεις σωστά και οργανωμένα θα πρέπει να κάνεις τα παρακάτω:

1. Αγόρασε ένα organizer στο οποίο γράφε τις “εργασίες” που θες/πρέπει να κάνεις, τι εκκρεμότητες έχεις και τι πρέπει  να ολοκληρώσεις.

Είναι μια υπέροχη επιλογή για να οργανώσεις αρχικά τα πράγματα που έχεις να κάνεις έτσι ώστε να μην πελαγοδρομείς άσκοπα και δεν έχεις απόδοση. Ας πούμε αν έχεις να φτιάξεις 2 άρθρα, διάλεξε πότε έχεις ελεύθερο χρόνο και τοποθέτησέ τα εκεί. Μην αμελήσεις να τα κάνεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μεταθέσεις τον χρόνο δημιουργίας τους και να έχεις δυσαρεστημένους αναγνώστες.

2. ΄Εχε πάντα στην τσάντα σου ένα σημειωματάριο. Η ωραία ιδέα έρχεται πάντα εκεί που δεν την περιμένεις. Φρόντισε να είσαι έτοιμη.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει η ευκαιρία ή η τέλεια ιδέα που θα πρέπει να την καταγράψεις. Μην αφήνεις τις σκέψεις σου να περνάνε από το μυαλό σου χωρίς να τις καταγράφεις. Υπάρχει  πιθανότητα να σκεφτείς κάτι υπέροχο που θα έχει μεγάλη απόδοση. :)

3. Ξεκίνα το blogging όταν όλα είναι στη θέση τους. Καθαρά, όμορφα και περιποιημένα με ότι αντικείμενο μπορεί να σου είναι χρήσιμο κοντά σου.

Δεν ξέρω αν λειτουργεί για σένα αλλά για μένα είναι πολύ σημαντικό. Θέλω ο χώρος στον οποίο βρίσκομαι να είναι συμμαζεμένος και να έχω γύρω μου ότι μπορεί να χρειαστώ. Στυλό , σημειωματάριο, το σωληνάριο για το οποίο κάνω review, μια ζεστή σοκολάτα ή ένα υπέροχο πράσινο τσάι ή ότι άλλο έχει ανάγκη μια μέση blogger.

4. Κάνε καλή οργάνωση στους φακέλους σου στο computer. Η οργάνωση του υπολογιστή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Θα σε βοηθήσει αρκετά να έχεις τα αρχεία, τους φακέλους και τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σου οργανωμένα. Κάνε ξεχωριστό φάκελο “Blog” και εκεί κάνε υποκατηγορίες στις οποίες θα έχεις τα ξεχωριστά σου αρχεία. Θα σε βοηθήσει πολύ.

5. Κάνε πλάνο για το τι θέλεις να κάνεις. Το πλάνο μπορεί να βοηθήσει κατά πολύ στην υλοποίηση των στόχων σου χωρίς να το καταλάβεις καν.

Γενικά το πλάνο βοηθάει σε όλα. Και το blogging είναι ένα από αυτά. Το πλάνο θα σε βοηθήσει πολύ να οργανώσεις τις εγρασίες σου και να κάνεις πιο εμφανές τι θέλεις να πετύχεις (για παράδειγμα εντός του μήνα) Γράψε πχ: Θέλω να κάνω 4 post (1 ποστ την εβδομάδα) , φρόντισε για αυτά, ξεκίνα να το δουλεύεις, να δεις ποια θα είναι αυτά τα τέσσερα ποστ κτλ. Έτσι όλα είναι πιο εμφανή και πραγματοποιούντα πολύ πιο εύκολα.

Αν έχεις blog εσύ κάνεις κάτι από αυτά; Θα ξεκινήσεις τώρα να κάνεις;

(1963)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

4 comments

  1. Μαίρη says:

    Χρήσιμο και ενδιαφέρον post όπως πάντα καλή μου!!!
    Φιλιά και ευχές για μία όμορφη (με ήλιο) μέρα!
    Μαιρη

  2. Μπραβο Ηλεκτρα πολυ ομορφο ποστ!
    Συμφωνω σε ολα! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr