Βόλος: Το ταξίδι που ήθελες να κάνεις αλλά δεν το ήξερες

volos 2016 (3)

Ο Βόλος είναι μια από τις πιο όμορφες και σημαντικές πόλεις της χώρας μας. Το λιμάνι της αλλά και η ζωντανή πανεπιστημιακή κοινότητα κάνουν αυτή την πόλη να είναι πολύ ενεργή και εξαιρετικά δραστήρια. Εμείς περάσαμε από τον Βόλο τις προηγούμενες μέρες και έτσι σήμερα αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτόν!

Προέλευση ονόματος της πόλης Βόλος


Η προέλευση του ονόματος Βόλος δεν είναι ξεκάθαρη ακόμη μέχρι και σήμερα. Κατά κάποιους, η λέξη Βόλος αποδίδεται σε παραφθορά του αρχαίου ονόματος Ιωλκός (Ιωλκός > Γιωλκός > Γώλος > Βώλος ή Βόλος) κάτι που φαίνεται και το πιο λογικό. Άλλοι θεωρούν ότι η ονομασία Βόλος προήλθε από το όνομα Φόλος, που κατά την μυθολογία ήταν πλούσιος γαιοκτήμονας της περιοχής. Υπάρχουν και άλλες θεωρίες που θεωρούν ότι το όνομα προέρχεται από σλάβικες ή ιταλικές ρίζες κάτι που φυσικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβαίνει κατά τη γνώμη μου.

Τι να κάνω στον Βόλο

  1. Να κάνεις βόλτα στο λιμάνι της πόλης και να απολαύσεις ένα τσίπουρο με φίλους, στην ηλιόλουστη παραλία του Βόλου. 
  2. Περπάτησε στις οδούς Ιάσωνος, Κουμουνδούρου & Ερμού και γνώρισε τις κεντρικές οδούς της πόλης γεμάτες καφετέριες και μαγαζιά.
  3. Γρήγορη επίσκεψη στον Άγιο Ονούφριο (που θεωρείται προάστιο).
  4. Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο. Τι να πει κανείς για ένα από τα παλαιότερα μουσεία της χώρας, χτισμένο το 1909; Απλά επισκέψου το!
  5. Σιδηροδρομικός σταθμός Βόλου. Το κτίριο χτίστηκε το 1884 και λειτουργεί μουσείο με σπάνιο υλικό.

volos 2016

(1353)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr