Ξαπλωμένος Βούδας στο ναό Wat Pho, Μπανγκόκ | Ταιλάνδη

bangkok thailand travel blogger (27)

Επισκεφθήκαμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα της πόλης -για να μην πω της χώρας-, και εννοείται πως θα σου μεταφέρω ότι είδα και φωτογράφισα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Πάμε να μάθουμε τα πάντα για τον ξαπλωμένο Βούδα!

bangkok thailand travel blogger (24)

Ο ξαπλωμένος Βούδας βρίσκεται κοντά στο μεγάλο παλάτι και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείς στην Μπανγκόκ. Ο Βούδας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και μπορείς να τον δεις στο παλιότερο συγκρότημα ναών της Μπανγκόκ. Είναι πολύ εύκολο να βρεις τον ναό γιατί βρίσκεται στο κέντρο της πόλης είναι το αξιοθέατο που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

bangkok thailand travel blogger (25)

Πριν μπεις στον ναό θα δεις διάφορα κτήρια αλλά και αγάλματα που θα σε εντυπωσιάσουν και θα σε κάνουν να αντιληφθείς και στο πετσί σου την βουδιστική θρησκεία. Εκεί, ακριβώς έξω από τον ναό του ξαπλωμένου Βούδα, πετύχαμε έναν Βουδιστή ο οποίος έκανε μια είδους τελετουργία. Χτυπούσε στην πλάτη ανθρώπους με ένα πράγμα και τους έβαζε παγωμένο νερό μέσα στην μπλούζα. Όλοι γελούσαν και ήταν πολύ αστείο. Κάποιες φορές ακόμη και ο ίδιος γελούσε και μάλιστα παρατήρησα πως ήταν πιο ευγενικός με τις γυναίκες ενώ στους άντρες του έδινε και καταλάβαινε (και πιο πολύ παγωμένο νερό στην πλάτη και πιο δυνατό χτύπημα).

bangkok thailand travel blogger (26)

Ο ναός του ξαπλωμένου Βούδα είναι πανέμορφος. Είναι πραγματικά μοναδικό πως ένα τόσο τεράστιο ομοίωμα χωράει μέσα σε έναν ναό. Το άγαλμα είναι εξαιρετικής ομορφιάς και για να σου μιλήσω ειλικρινά, θα προτιμούσα να είναι εκτός του ναού καθώς “χάνει” πολύ. Είναι τόσο εντυπωσιακό, αλλά οι πολλές κολώνες που έχει ο ναός δεν σου επιτρέπουν να το απολαύσεις στην ολότητά του.

bangkok thailand travel blogger (28)

Βγαίνοντας από τον ναό, ο κάθε επισκέπτης -αν θέλει- καλείται να κάνει μια ευχή. Αφού δώσει τον οβολόν του -υπέρ του ναού Wat Pho- παίρνει ένα κύπελλο με νομίσματα. Κάνει μια ευχή και ρίχνει από ένα νόμισμα σε κάθε κύπελλο.

Ο ξαπλωμένος Βούδας της Μπανγκόκ έχει 15 μέτρα ύψος και 43 μέτρα μήκος.

bangkok thailand travel blogger (29)

Μιλάμε για ένα μνημείο εκπληκτικό το οποίο επιβάλλεται να επισκεφθείς αν πας ταξίδι στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Εμείς απολαύσαμε δεόντως την επίσκεψή μας εκεί και μάλιστα κάναμε και βόλτα εκτός του ναού. Είναι εκπληκτικός ο χώρος και θα σου αρέσει σίγουρα -ανεξαρτήτου θρησκείας-.

bangkok thailand travel blogger (30)

Κάπου εδώ τελειώνει η ξενάγηση όμως μπορείς να δεις πολλά ακόμη πράγματα για την Bangkok στο BeautyStars.gr αλλά και να μας πεις την δική σου εμπειρία σε περίπτωση που επισκέφθηκες την πόλη ή την χώρα.

bangkok thailand travel blogger (31) (1639)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr