10 + 1 πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν επισκεφθείς την Ρώμη (Ιταλία)

Colosseum copy

Η Ρώμη είναι τόσο συναισθηματικά φορτισμένη για μένα όσο λίγα μέρη στον πλανήτη. Την αγαπάω με μια απίστευτη δύναμη αυτή την πόλη για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι πως ήταν το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ελλάδας και αυτό την κάνει πολύ ιδιαίτερη στα μάτια μου. Για αυτό ακολολούθησε τα βήματά μου και μάθε την Ρώμη καλύτερα από τον καθένα.

1. Κολοσσαίο

Ένα από τα πιο γνωστά οικοδομήματα του κόσμου. Το Κολοσσαίο. Δεν διαπραγματεύομαι το αν θα το επισκεφθείς. Είναι το μόνο σίγουρο. Αν και εντός του γίνονταν ναυμαχίες, μονομαχίες, θηριομαχίες αλλά και μαρτύρια Χριστιανών και ξέρω πως δεν είναι και ότι καλύτερο, είναι ένας τόπος που πρέπει να δεις από κοντά.

2. Πάνθεον

Το ελληνοπρεπές Πάνθεον είναι ότι πιο κοντά σε “Ελλάδα” στην Ρώμη. Δεν μπορείς απλώς να το προσπεράσεις. Η βαρύγδουπη ιστορία του αλλά και η ελληνική καταγωγή του ονόματός σου θα σε κάνουν να περάσεις μια βόλτα από εκεί.

3. Φοντάνα ντι Τρέβι

Θέλεις να με πείσεις ότι θα πας στην Ρώμη και δεν θα περάσεις από την Φοντάνα ντι Τρέβι; Χαχαχαχαχα!

4. Δοκίμασε ιταλικό καφέ

Σηκώθηκες και πήγες μέχρι εκεί.. δεν πιστεύω να μην δοκιμάσεις λίγο εσπρεσο ή λίγο καπουτσίνο; Πίστεψέ με η δοκιμή θα σε ανταμείψει.

5. Πιάτσα Ναβόνα

Μπορεί η πιάτσα Νανόβα να φημίζεται για τους ζωγράφους που έχει το πρωί αλλά σου προτείνω να την επισκεφθείς το βράδυ. Τότε ηρεμούν τα πάντα και φωτίζεται εκπληκτικά.

6. Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Την εκκλησία του Αγίου Πέτρου πρέπει να την δεις. Την ουρά όμως που θα πετύχεις δεν ξέρω αν θα την αντέξεις. Να ξέρεις πως μπορεί να την βλέπεις τεράστια και να τρομοκρατείσαι αλλά γενικά κινείται γρήγορα.

7. Φάε ιταλική μακαρονάδα

Ε νταξ, τι να λέμε τώρα. Σαν την ιταλική αλ ντέντε μακαρονάδα δεν έχει τίποτα. Αν το ξέρεις τότε με καταλαβαίνεις. Αν δεν το ξέρεις, δοκίμασε και θα με θυμηθείς.

8. Βατικανό

Δεν χρειάζεται να σου πω πολλά πολλά. Στο Βατικανό θα πας. Όση ουρά και να έχει. Θα αντέξεις. Δεν γίνεται να μην το δεις.

9. Φάε τιραμισού

Δεν γίνεται να αποφύγεις τις θερμίδες ενός φανταστικού ιταλικού τιραμισού. Τίμησέ το και απόλαυσε την ιταλική μαεστρία στα γλυκά.

10. Πιάτσα ντι Σπάνια

Στην Πιάτσα ντι Σπάνια θα σε βγάλει ο δρόμος σου. Δεν γίνεται να μην περάσεις από εκεί αν κάνεις μια βόλτα στην πόλη της Ρώμης. Όλοι οι δρόμοι της πόλης οδηγούν στην πλατεία της Ισπανίας.

10+1. Φάε ιταλική πίτσα

Αυτό δεν χρειάζεται να το πω καν, αλλά το λέω. Φάε ιταλική πίτσα και απόλαυσε το λεπτό ζυμάρι της, το φανταστικό τυρί και το εξαιρετικό προσούτο της. Μμμμ… ήδη μου τρέχουν τα σάλια!

(2429)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr