5 συμβουλές για ασφαλή ταξίδια ενώ είσαι έγκυος

Τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι απαγορευμένα, όπως θα έχεις ακούσει ή διαβάσει. Ειδικά στο δεύτερο τρίμηνο -και με την προϋπόθεση ότι η εγκυμοσύνη δεν έχει επιπλοκές- τα ταξίδια είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία για την εγκυμονούσα.

austria-tirolo-happy-traveller-683x1024

Ταξιδέψαμε ασύστολα όσο ήμουν έγκυος μέχρι και τον 7ο μήνα. Και πολύ καλά κάναμε καθώς δεν αντιμετωπίσαμε ούτε ένα πρόβλημα. Πάντα όμως προσέχαμε και εγώ προσωπικά ανακάλυψα τους 5 χρυσούς κανόνες ή τις 5 χρυσές συμβουλές -αν θέλεις- για ένα ασφαλές ταξίδι ενώ είσαι έγκυος.

1. Ταξίδι με αεροπλάνο.
Αν ταξιδεύετε με το αεροπλάνο θα πρέπει να διατηρήσετε μια ρουτίνα την οποία θα τηρήσετε ευλαβικά για την ασφάλεια του παιδιού και την δική σας. Πριν καν μπείτε στο αεροπλάνο μην περάσετε από μηχάνημα ελέγχου με ακτίνες Χ. Ζητήστε από τα κορίτσια του αεροδρομίου να σας ελέγξουν. Αν υπάρχει κάποια ουρά αναμονήςστον έλεγχο ή οπουδήποτε αλλού και επιτρέπεται να περάσετε πρώτη λόγω της εγκυμοσύνης, «εκμεταλλευτείτε» το! Μην στέκεστε όρθια και κουράζεστε χωρίς λόγο! Εντός του αεροπλάνου τρώτε σωστάπίνετε πολλά υγρά και φορέστε ζώνη. Αν κρυώσετε ζητήστε από την αεροσυνοδό μια κουβέρτα. Επίσης φροντίστε να κάθεστε σε θέση διαδρόμου έτσι ώστε να σηκώνεστε ευκολότερα. Τέλος σηκωθείτε αρκετές φορές στην πτήση για να ξεπιαστείτε και να περπατήσετε, έτσι ώστε να κυκλοφορεί το αίμα.

2. Λοιπά ταξίδια (πλοίο, τρένο, αυτοκίνητο κτλ).
Όπου και αν κάθεστε πλοίο, τρένο, αυτοκίνητο κτλ φροντίστε να δέσετε τη ζώνη σας. Δέστε την προσεκτικά κάτω από την κοιλία, ώστε να μην πιέζεται, ειδικά αν είστε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Σε λεωφορεία κτλ μείνετε πάντα καθιστές καθώς είναι το πιο ασφαλές. Σηκωθείτε μόνο για να κατεβείτε ή να ξεπιαστείτε. Ειδικά αν είστε με δικό σας αυτοκίνητο φροντίστε να κάνετε συχνές στάσεις για να περπατάτε έστω και λίγο. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε με πλοίο ενημερωθείτε από τον γιατρό σας για το τι αγωγή θα μπορούσατε να πάρετε σε περίπτωση που ζαλιστείτε ή νιώσετε αδιαθεσία λόγω της θάλασσας. Επιλέγοντας τρένο και με την πιθανότητα ενός μεγάλου ταξιδιού, καλό θα είναι να κλείσετε καμπίνα για να μπορείτε να ξαπλώσετε σε περίπτωση που το χρειαστείτε.

3. Αγοράστε ασφάλεια ταξιδιού.
Το λέμε πριν από κάθε ταξίδι, αλλά εδώ μπορεί να φανεί πραγματικά αναγκαίο. Αν χρειαστεί οτιδήποτε, από κάποια μεταφορά σας στην Ελλάδα μέχρι και ιατρική περίθαλψη στην ξένη χώρα την οποία βρίσκεστε τότε η ταξιδιωτική ασφάλεια μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη.

Δες τη συνέχεια στο HappyTraveller.Gr (1117)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr