Άγιος Γερμανός: Το ομορφότερο χωριό των Πρεσπών

seoul-happy-traveller-south-korea-7-1024x768

O Άγιος Γερμανός με τους 200 κατοίκους του και σε υψόμετρο 1100 μ. μπορεί άνετα να περηφανεύεται πως είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Πρεσπών. Παλιότερα αποτελούσε το κεφαλοχώρι της περιοχής των Πρεσπών και ήταν η γενέτειρα πολλών Μακεδονομάχων.

Γενικές πληροφορίες:

Πήρε φυσικά το όνομά του από την ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία, δίπλα στην οποία, έχει χτιστεί νεότερος ναός. Το 1985 δημιουργήθηκε εκεί ένας γυναικείος αγροτικός συνεταιρισμός που προσέφερε δωμάτια για διανυκτέρευση. Ο Άγιος Γερμανός απέχει 49 χλμ. από τη Φλώρινα. Σήμερα το χωριό αξιοποιείται τουριστικά εκμεταλλευόμενο τους τουρίστες που το επισκέπτονται λόγω της γενικότερης κίνησης του εθνικού δρυμού των Πρεσπών.

Δείτε περισσότερα στο  happytraveller.gr (1490)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr