Η Άρτα και τα τρία κυριότερα σημεία της πόλης

arta beautystarsgr (2)

Η Άρτα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου. Στην είσοδο της πόλης θα βρεις το πασίγνωστο γεφύρι της, για το οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε έχει γραφτεί και δημοτικό ποίημα με τίτλο “Το γεφύρι της Άρτας”. Η Άρτα είναι γνωστή για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών και αυτό θα το καταλάβεις από τα άπειρα κτήματα με πορτοκάλια όσο θα την “τριγυρνάς”.

arta beautystarsgr

Το γεφύρι είναι το πρώτο πράγμα που θα σπεύσεις να δεις. Στο εγγυώμαι. Δεν πρόκειται να βρεθείς στην πόλη και να σου τραβήξει το ενδιαφέρον κάτι άλλο και καλά θα κάνεις. Το γεφύρι της Άρτας είναι επιβλητικό, πανέμορφο και ακόμη πιο όμορφο από ότι σου το έχουν διηγηθεί. Αξίζει να το απολαύσεις και πρωί και βράδυ καθώς κάθε στιγμή της ημέρας έχει μια διαφορετική “ομορφάδα”.

Αν θέλεις να μάθεις κι άλλα για το γεφύρι της Άρτας μπες εδώ.

arta beautystarsgr (3)

arta beautystarsgr (10

Η Βυζαντινή  Μονή Παρηγορήτισσας είναι ένα πολύ εντυπωσιακό κτίσμα που πρέπει να απολαύσεις. Εκκεντρική και αγέρωχη κοσμεί το κέντρο της πόλης και κάνει την πλατεία που απλώνεται μπροστά της, ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Μπορεί να μην προλάβαμε να επισκεφτούμε την Μονή και στο εσωτερικό της αλλά προτείνω σε σένα να το κάνεις. Αν είναι έτσι το εξωτερικό της μέρος, φαντάσου πως θα είναι εντός.

arta beautystarsgr (6)

Αν θέλεις να μάθεις κι άλλα για την Βυζαντινή Μονή Παρηγορήτισσας μπες εδώ.

arta beautystarsgr (8)

to kastro tis artas (7)

Το τρίτο στολίδι της πόλης που δεν πρέπει να αμελήσεις είναι φυσικά το  κάστρο. Το κάστρο της Άρτας είναι ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της Ελλάδας και πρέπει να το επισκεφθείς για να το δεις με τα δικά σου μάτια. Εξαιρετικά καλοδιατηρημένο και επιβλητικό κάνει την εμπειρία σου στην πόλη ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

to kastro tis artas (8)

Διάβασε κι άλλες πληροφορίες για το κάστρο της Άρτας, εδώ.

to kastro tis artas (6) to kastro tis artas (3)

 

Φωτογραφίες από Ευτύχη Μπλέτσα & Electra Asteri

  (1743)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr